Loading
ro ru en
TRM
Reports
Loading
30 October 2017 | 10:00
Astăzi, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” sărbătoreşte triplu: 87 de ani de activitate a postului naţional Radio Moldova, 9 ani de la crearea postului Radio Moldova Muzical (RMM) şi 5 ani de la fondarea Radio Moldova Tineret (RMT).
28 October 2017 | 14:15
Radio Moldova mai aproape de ascultătorii săi
Vineri, 27 octombrie 2017, o echipă de reporteri, regizori şi redactori ai Redacţiei dezbateri, documentare, coproducţie şi investigaţii de la Radio Moldova au organizat o vizită de lucru şi o întâlnire de suflet în satul Baraboi, raionul Donduşeni. Scopul deplasării a fost întâlnirea cu radioascultătorii şi organizarea unui concert cu participarea interpreţilor de muzică uşoară şi populară.
18 October 2017 | 08:00
IPNA Compania „Teleradio-Moldova” premiată de Comisia Electorală Centrală
Contribuţia Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM) la promovarea democraţiei participative a fost apreciată şi premiată de către Comisia Electorală Centrală în cadrul evenimentului organizat, la 16 octombrie, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la crearea autorităţii de management electoral cu statut permanent şi 20 de ani de la adoptarea Codului electoral prin care s-au unificat toate procedurile de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi referendumurilor în Republica Moldova
28 September 2017 | 15:39
Masă rotundă la Moldova 1 cu participarea partidelor politice
Conducerea postului public de televiziune Moldova 1 a organizat, astăzi, 28 septembrie, o masă rotundă cu participarea reprezentanţilor formaţiunilor politice din Republica Moldova. Aproximativ 20 de partide au dat curs invitaţiei şi au delegat câte un reprezentant la aceste discuţii.
22 September 2017 | 17:00
22 September 2017 | 13:09
Preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” a participat la KYIV Media Week
Olga Bordeianu, Preşedinta Companiei ”Teleradio-Moldova”, a participat la Forumul Internaţional Media KYIV Media Week, eveniment ce a avut loc în perioada 18-22 septembrie 2017, la Kiev, Ucraina. La acest eveniment participă anual radiodifuzori publici şi privaţi, grupuri media, studiouri de producţie, reprezentanţi ai societăţii civile. La ediţia din acest an, printre participanţi sunt reprezentanţi şi actori cheie din sfera mediatică din Ucraina, Rusia, Kazahstan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Statele Baltice.
19 September 2017 | 13:34
Formare continuă pentru jurnaliştii Companiei „Teleradio-Moldova”
În perioada 11-15 septembrie curent, angajaţii IPNA Companiei „Teleradio-Moldova” au avut posibilitatea de a participa la trainingul in-house cu tema „Planificarea şi realizarea documentarelor radio la tema integrării europene”, formator fiind Deborah Wilson David, Director al Şcolii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Lincoln, şi de a discuta cu expertul Andrew David, o personalitate cu 45 de ani de experienţă în domeniul media, manager al unui post de radio din Marea Britanie, şi în prezent profesor universitar.
18 September 2017 | 16:26
12 September 2017 | 14:13
Aplică la „Dialogul ADAMI – Baku”
Oricine are un blog video sau o idee pentru un blog video, inclusiv jurnalişti profesionişti şi reprezentanţi ai companiilor de televiziune, poate participa la seminarul de creaţie „Dialogul ADAMI Baku”. Forumul se va desfăşura în perioada 27-28 octombrie 2017, în Centrul de Artă Contemporană Yarat din capitala Azerbaidjanului, Baku. Participanţii vor afla cum sunt create şi cum funcţioanează blogurile video, şi cum acestea influenţează spaţiul media contemporan.
12 September 2017 | 13:22
Participă la training-ul de la Erevan pentru a câştiga Premiul Media ADAMI
Premiul Media ADAMI pentru diversitate culturală din Europa de Est lansează un concurs al proiectelor video pe tema diversităţii culturale, integrării şi coexistenţei paşnice. Jurnaliştii de televiziune, producătorii şi regizorii de film din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina care produc filme de diferite genuri, reportaje sau schiţe video, sunt invitaţi să participe la un forum ce se va desfăşura la Erevan, Armenia în perioada 4-5 noiembrie, 2017.
10 July 2017 | 15:35
Preşedinta TRM a participat la sesiunile Asambleei Generale UER
În perioada 28 - 30 iunie curent, Preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Olga Bordeianu, a participat la sesiunile Asambleei Generale a Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), în Dublin, Republica Irlandeză. În agendă au fost incluse discuţii privind noua structura a UER, parteneriatul cu Consiliul Europei, lansarea Iniţiativei Jurnalismul de Calitate, cotizaţiile de membru ale unor state mici, ş. a.
05 July 2017 | 12:00
Radio Moldova mai aproape de ascultătorii săi
Vineri, 30 iunie 2017, o echipă de reporteri, regizori şi redactori ai Redacţiei Dezbateri, documentare, coproducţie şi investigaţii de la Radio Moldova au organizat o vizită de lucru şi o întâlnire de suflet în satul Colibaşi, raionul Cahul. Scopul deplasării a fost întâlnirea cu radioascultătorii şi organizarea unui concert cu participarea interpreţilor de muzică uşoară şi populară.
06 May 2017 | 09:00
Protocolul de cooperare între IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Compania Turcă de Radio şi Televiziune
La 05 mai curent, a fost semnat Protocolul de cooperare între IPNA Compania „Teleradio-Moldova”(TRM) şi Compania Turcă de Radio şi Televiziune (TRT), care va reglementa şi consolida relaţiile bilaterale existente între instituţiile mediatice. Semnatarii protocolului au fost Preşedinta TRM, Olga Bordeianu, şi Directorul General TRT, Şenol Göka.
30 April 2017 | 08:00
Prima noastră televiziune la 59 de ani de la înfiinţare
Dragi colegi, tradiţional, pe 30 aprilie celebrăm Ziua Televiziunii Publice, prima televiziune din Republica Moldova, care pe parcursul celor 59 de ani de existenţă a fost alături de public şi la bine şi la greu.
20 April 2017 | 13:45
Semnarea Memorandumului de Înţelegere privind comunicarea despre evoluţia relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova
Astăzi a avut loc semnarea Memorandumul de Înţelegere între IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Proiectul ”Vecinătatea Deschisă – Comunicare pentru un parteneriat mai puternic” prin care se stabilesc condiţiile de cooperare în domeniul informării. Proiectul face parte din Programul Uniunii Europene ”Vecinătate DESCHISĂ: oportunităţi, participare, implicare şi networking” şi este implementat de Consorţiul condus de Ecorys. Proiectul are obiectivul de a contribui la îmbunătăţirea percepţiei publice despre UE şi înţelegerea mai bună a politicilor europene şi impactul acestora prin susţinerea regională şi bilaterală a programelor de cooperare în statele din Vecinătatea de Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina).
©2011 National Public Broadcaster "Teleradio-Moldova"
The Multimedia Department of the National Public Broadcaster “Teleradio Moldova” was created within the framework of
the Joint Program of the Council of Europe and of the European Union
“Democracy support in Moldova”
DQTeam