Loading
ro ru en
Moldovans in the world
Loading
06 October 2014 | 16:20
Moldovenii stabiliţi în Italia pot efectua transferuri băneşti prin Poşta Moldovei la un comision de 5 euro
Începând de luni, 6 octombrie, cetăţenii moldoveni care se află în Italia, pot trimite acasă până la 1000 de euro prin intermediul Poştei Moldovei, la un comision de numai 5 euro. Realizarea a fost posibilă în urma semnării Acordului dintre ÎS „Poşta Moldovei” şi Poşta Italiană. La aceeaşi înţelegere s-a ajuns şi cu autorităţile poştale din Portugalia şi Spania, astfel încât, în scurt timp să înceapă transferurile şi din aceste ţări.
Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că prin această acțiune MTIC vine în ajutor celor care au ținut mulți ani economia Moldovei pe linia de plutire prin transferurile bănești în țară.  ”Credința mea este că noi, cei care ocupăm funcții administrative și politice, avem obligația de a dovedi recunoștință pentru cei care lucrează și susțin astfel țara noastră”, a accentuat Pavel Filip.

Acest parteneriat dintre autoritățile poștale din Moldova și Italia oferă moldovenilor din străinătate posibilitatea să expedieze bani din orice oficiu poștal, doar în baza unui act de identitate. La rândul lor, rudele din Republica Moldova  pot ridica banii atât în lei, cât și în euro, de la orice oficiu al Poștei Moldovei – fie că este amplasat în oraș sau la sat.

Partenerii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Poștei Moldovei în proiectul cu Poșta Italiană sunt Organizația Internațională pentru Migrație, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare, Banca Națională și Ambasada Italiei în Republica Moldova. La etapa de implementare Poșta Moldovei are sprijinul Uniunii Poştale Universale.
Comments:

Carmelia Albu – Ombudsman of the Public Broadcaster „Teleradio-Moldova”, in the service of community

Ombudsman service is an independent source of information, explanation and analysis of the Public Broadcaster’s programs and adherence to European standards and practices of broadcasting programs’ development.

Ombudsman is a mediator who handles complaints between a televiewer /radio-listener or a group of people and the Broadcaster. Ombudsman replies to the questions of TV viewers and Radio-listeners, receives and reviews complaints from people.

“Ombudsman” was first used in its modern sense in 1809 when the Swedish Parliament established the office of Justitieombudsman, who was to look after citizens’ interests in their dealings with government.

Later, in 1988, a similar service was established in media in France. It was a real "explosion” that caused the appearance of similar services in other world countries.
©2011 National Public Broadcaster "Teleradio-Moldova"
The Multimedia Department of the National Public Broadcaster “Teleradio Moldova” was created within the framework of
the Joint Program of the Council of Europe and of the European Union
“Democracy support in Moldova”
DQTeam