Loading
ro ru en
Afiş
Loading
10 Martie 2018 | 15:20
Primul film despre promotorii Unirii va fi lansat în scurt timp la Bucureşti şi Chişinău. Ecranizarea îi prezintă pe cei care şi-au propus să înfăptuiască Unirea celor două maluri ale Prutului. Iniţiatorii filmului au lansat în ajun, un teaser, relatează Moldova 1.
19 Martie 2018 | 10:25
Start Festivalului de Film Francofon la Chişinău
Astăzi, 19 martie, la Chişinău şi Tiraspol se dă startul celei de-a 16-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon organizat de Alianţa Franceză din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25 Februarie 2018 | 16:02
„Zilele Creangă” vor fi marcate la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig
În perioada 27 februarie - 4 martie, la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig se va desfăşura Festivalul „Zilele Creangă”, ediţia a VIII-a. La Chişinău evenimentele cu această ocazie vor avea loc la 27 şi 28 februarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Februarie 2018 | 19:22
Concertele Primăverii la Filarmonica Naţională
Anotimpul renaşterii – primăvara va fi sărbătorit la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” cu o serie de concerte. Astfel, fiecare oaspete al Filarmonicii îşi va dezvolta armonia interioară, absorbind din concertele primăverii
17 Februarie 2018 | 09:02
Festivalul romanţelor „Crizantema de Argint” revine la Filarmonica Naţională
Festivalul-concurs de creaţie şi interpretare a romanţei româneşti „Crizantema de Argint” revine cu o nouă ediţie pentru a bucura inimile melomanilor cu cele mai frumoase romanţe din întreg spaţiul românesc. Artişti consacraţi şi tineri talentaţi vor evolua pe data de 23, 24 şi 25 februarie, în sala mare a Filarmonicii Naţionale, alături de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijată de maestrul Petre Neamţu.
12 Februarie 2018 | 19:42
Festivalul Vinului şi al Muzicii îşi deschide porţile curând
Patru scene, o sută de artişti, 25 de tipuri de izvar şi zece ore de muzică şi distracţii. Acestea sunt doar câteva din reperele festivalului Underland Wine & Music Fest 2018. Organizatorii au dat start repetiţiilor şi lucrărilor de amenajare a locaţiilor, relatează Mesager.
23 Ianuarie 2018 | 15:54
Sute de vestigii antice şi obiecte de cult, vernisate la Muzeul Naţional de Istorie
Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi este un loc unic în care s-au contopit de minune elemente de istorie şi arheologie, de etnografie şi arhitectură naturală, tradiţională. O expoziţie cu genericul „Milenii de civilizaţie la Orheiul Vechi. 70 de ani de cercetări arheologice” a fost inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, eveniment organizat în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului.
19 Ianuarie 2018 | 15:13
„Balamucul vesel” – o premieră despre valori, mister şi minciuni
Într-o premieră despre valori, mister şi minciuni, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” (TNME) va prezenta publicului în data de 20 şi 21 ianuarie, începând cu ora 18:00, spectacolul „Balamucul vesel”, în regia lui Petru Hadârcă. O premieră care valorifică percepţia generală asupra lumii şi care vine să reamintească evenimentele istorice prin care a trecut societatea noastră. Mai multe detalii despre premiera care urmează a fi jucată mâine, 20 ianuarie, la Chişinău, care este mesajul de bază al spectacolului, dar şi unde va mai fi jucat această piesă, aflăm de la directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, regizorul Petru Hadârcă şi actorul Alexandru Pleşca, invitaţii emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziunea, Moldova 1.
19 Ianuarie 2018 | 08:30
Depunerea dosarelor la preselecţia „Slaveanskii Bazar 2018” continuă până pe 30 ianuarie
Constantin Moscovici, reprezentatul oficial al Festivalului „Slaveanskii Bazar” în Moldova a vorbit, în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa”, mai multe detalii despre selecţia naţională a festivalului ce are loc în fiecare an în oraşul Vitebsk, Belarus.
12 Ianuarie 2018 | 18:30
Descoperă eroii din localitatea ta şi fă-i cunoscuţi întregii lumi
Înscrierea la concursul cu tematică istorică pentru elevi şi studenţi, cu genericul: „Descoperim eroi în localitate la noi – secolul al XX-lea”, lansat de Eustory Moldova, este posibilă până pe data de 31 ianuarie.
07 Ianuarie 2018 | 11:18
Spectacolul „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”, dedicat poetului Mihai Eminescu
Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” organizează spectacolul muzical-poetic „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”. Spectacolul este dedicat poetului naţional Mihai Eminescu şi va avea loc pe data de 14 ianuarie.
02 Ianuarie 2018 | 12:44
Expoziţia personală a pictorului Anatol Vlas, deschisă la Centrul „Constantin Brâncuşi” până pe 7 ianuarie
Până pe 7 ianuarie, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din capitală este deschisă expoziţia ,,În fugă după lumină”, a pictorului Anatol Vlas, stabilit de 16 ani în Italia. Expoziţia cuprinde peste 80 de lucrări, realizate de autor pe parcursul anilor 2004-2017, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Decembrie 2017 | 17:16
Noaptea dintre ani va fi sărbătorită în PMAN cu un concert de excepţie
Locuitorii şi oaspeţii Chişinăului sunt invitaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a petrece noaptea dintre ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Decembrie 2017 | 12:07
Valeriu Jereghi: Primele cinci filme finanţate de CNC vor ajunge pe ecrane în ianuarie 2018
Centrul Naţional al Cinematografiei se pregăteşte de un lanţ de premiere în ianuarie 2018. Potrivit directorului CNC, Valeriu Jereghi, ecranizările sunt o reînviere a cinematografiei naţionale cu suportul statului. Marele regizor a totalizat cele mai importante realizări la un an de la deschiderea CNC şi a prezentat detalii din agenda de patru ani finanţată de Guvernul Republicii Moldova.
29 Noiembrie 2017 | 17:00
Expoziţia naţională a meşterilor populari, inaugurată la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
Obiecte de uz casnic, păpuşi zâmbitoare, panouri decorative, jucării pentru Pomul de Crăciun şi alte minunăţii, toate realizate din fibre vegetale, pot fi admirate la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, unde a fost inaugurată Expoziţia naţională a meşterilor populari, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam