Loading
ro ru en
Afiş
Loading
10 Octombrie 2018 | 10:40
Organizaţia Naţiunilor Unite în Moldova şi Festivalul Internaţional de Film Documentar „Cronograf” desfăşoară, în perioada 24-26 octombrie, Zilele Festivalului de Film Documentar Millenium la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12 Septembrie 2018 | 15:18
„Bostaniada 2018” va avea loc pe 22 septembrie la Bălăbăneşti
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului etno-gastronomic „Bostaniada” va avea loc pe 22 septembrie, pe malul lacului din Bălăbăneşti, Criuleni.
12 Septembrie 2018 | 12:00
Festivalul Prunei va avea loc duminică la Nisporeni
Duminică, 16 septembrie, la Nisporeni va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Prunei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 August 2018 | 13:20
Ziua Limbii Române va fi marcată în capitală printr-un program divers
Manifestările vor începe de dimineaţă cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor.
18 Iunie 2018 | 14:28
Festivalul „Descoperă” continuă şi în această seară
Festivalul „Descoperă” continuă şi aseara zilei de astăzi, 18 iunie şi asta deoarece, al doilea spectacol din program, opera „Nabucco” nu s-a produs sâmbătă seara din cauza ploilor. Astfel celebra creaţie verdiană a fost reprogramată pentru această seară şi va fi interpretată, pe o altă scenă, improvizată printre stâncile de la Butuceni, relatează Moldova 1.
24 Mai 2018 | 14:20
Festivalul „iProsop” va avea loc duminică în raionul Cimişlia
Duminică, 27 mai, se va desfăşura a III-a ediţie a Festivalului „iProsop”. Evenimentul va avea loc în satul Selemet, raionul Cimişlia şi este dedicat tradiţiei prosopului ţesut manual şi oportunităţilor antreprenoriale de promovare a culturii din regiunea de Sud a Moldovei, scrie ştirilocale.md.
08 Mai 2018 | 13:40
„Pasărea-EU” – spectacol în memoria poetului Ion Vatamanu
„Pasărea-EU” - este titlul spectacolului literar-muzical ce va fi prezentat publicului pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” pe 14 şi 15 mai. Proiectul teatral independent, realizat de Leontina Vatamanu, cu susţinerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, este consacrat regretatului mare poet, om al cetăţii, Ion Vatamanu, relatează Moldova 1.
01 Mai 2018 | 15:39
„Omul Duminicii”- spectacol în memoriam poetului Grigore Vieru
„Omul Duminicii”- acesta este genericul spectacolului extraordinar, în memoriam marelui poet al neamului - Grigore Vieru. Evenimentul mult aşteptat de admiratorii creaţiei regretatului poet va avea loc pe 17 mai, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, relatează Moldova 1.
25 Aprilie 2018 | 11:33
Centenarul Filmului Românesc - la Chişinău
Începând cu 27 aprilie, ora 17:00, la cinematograful Odeon, în Chişinău se lansează proiectul „Centenarul filmului românesc: 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe”.
14 Aprilie 2018 | 13:26
Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret începe pe 19 aprilie
În perioada 19-22 aprilie, la Chişinău se va desfăşura ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. La ediţia 2018 sunt reprezentate circa 150 edituri şi distribuitori de carte din nouă ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19 Martie 2018 | 10:25
Start Festivalului de Film Francofon la Chişinău
Astăzi, 19 martie, la Chişinău şi Tiraspol se dă startul celei de-a 16-a ediţie a Festivalului Filmului Francofon organizat de Alianţa Franceză din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10 Martie 2018 | 15:20
Premieră cinematografică despre promotorii Unirii
Primul film despre promotorii Unirii va fi lansat în scurt timp la Bucureşti şi Chişinău. Ecranizarea îi prezintă pe cei care şi-au propus să înfăptuiască Unirea celor două maluri ale Prutului. Iniţiatorii filmului au lansat în ajun, un teaser, relatează Moldova 1.
25 Februarie 2018 | 16:02
„Zilele Creangă” vor fi marcate la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig
În perioada 27 februarie - 4 martie, la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig se va desfăşura Festivalul „Zilele Creangă”, ediţia a VIII-a. La Chişinău evenimentele cu această ocazie vor avea loc la 27 şi 28 februarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Februarie 2018 | 19:22
Concertele Primăverii la Filarmonica Naţională
Anotimpul renaşterii – primăvara va fi sărbătorit la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” cu o serie de concerte. Astfel, fiecare oaspete al Filarmonicii îşi va dezvolta armonia interioară, absorbind din concertele primăverii

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam