Loading
ro ru en
Afiş
Loading
13 Martie 2017 | 15:33
35 de xilogravuri din secolele XVIII-XX vor putea fi admirate la Chişinău
35 de xilogravuri color, datate cu secolele XVIII-XX, ce ne duc în lumea fascinantă şi exotică a societăţii japoneze din epocile Edo şi Meiji, vor putea fi admirate începând de marţi, 14 martie, în cadrul unei expoziţii în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.
Expoziţia este intitulată „Bijin-ga în gravura ukiyo-e” şi va fi deschisă în regim de lucru, fără vernisare.
 
Lucrările de pe simeze scot în prim-plan una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite teme în gravura ukiyo-e – bijin-ga (imagini cu femei frumoase). Acest gen a fost plasat, în cadrul gravurii ukiyo-e, pe locul doi, după genul peisajului japonez.
 
Cea mai timpurie lucrare de acest gen este „Femeie jucându-se cu motănaş”, lucrare din anul 1710. Artiştii genului bijin-ga au reuşit, fiecare în maniera sa, să creeze imaginea perfectă a femeii, încadrată într-un mediu delicat şi poetic.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam