Loading
ro ru en
Afiş
Loading
25 Februarie 2018 | 16:02
În perioada 27 februarie - 4 martie, la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig se va desfăşura Festivalul „Zilele Creangă”, ediţia a VIII-a. La Chişinău evenimentele cu această ocazie vor avea loc la 27 şi 28 februarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
01 Noiembrie 2017 | 09:40
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat concursul-recital de poezie şi proză „Valeriu Cupcea”
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat cea de-a VI-a ediţie a concursului-recital de poezie şi proză în memoria regretatului actor şi regizor Valeriu Cupcea, artist al poporului, care se va desfăşura până la 10 decembrie, informează Moldpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.
31 Octombrie 2017 | 19:50
La Chişinău se desfăşoară Festivalul Filmului Polonez
Până pe 5 noiembrie, la Centrul Cultural Odeon va avea loc a treia ediţie a Festivalului de film polonez „CinePOLSKA”. Potrivit organizatorilor, spectatorii moldoveni vor putea viziona şase creaţii cinematografice din 2016, printre care „Imaginea de apoi”, „Ultima Familie”, „Tablou de vânătoare” (regia - Agnieszka Holland, Kasia Adamik) şi „Planeta celor singuri”, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Moldpres.
16 Octombrie 2017 | 17:00
Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău va găzdui o expoziţie de fotografii din lagărele sovietice
O expoziţie din Lituania va fi găzduită, începând cu data de 17 octombrie, timp de două săptămâni, de Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău. Este vorba de expoziţia de fotografii şi copii ale documentelor cu genericul „Sub cer străin. Locuitorii Lituaniei în lagărele şi locurile de exil din URSS. Anii 1940-1958”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Octombrie 2017 | 12:57
Târgul locurilor de muncă, din 12 octombrie
Peste 1700 de locuri de muncă vacante vor fi expuse în perioada 12-18 octombrie la Târgul locurilor de muncă din municipiul Chişinău, ediţia a XIII-a. În acest an va avea loc şi Târgul on-line al locurilor de muncă. Astfel, candidaţii pot aplica la un post de muncă dorit chiar de acasă, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
05 Octombrie 2017 | 12:00
Festivalul filmului japonez începe vineri la Chişinău
A doua ediţie a Festivalului filmului japonez va aduce pe ecranul Centrului Cultural Odeon din Chişinău patru pelicule. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 25-ea de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Moldova şi Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2017 | 13:32
Republica Moldova găzduieşte a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare
Chişinăul găzduieşte, în perioada 4-8 octombrie, cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-media bulgare, informează agenţia Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
02 Octombrie 2017 | 16:41
Festivalul-concurs „Crizantema de argint” revine la Chişinău
Festivalul-concurs „Crizantema de argint” cu parfum de romanţă revine săptămâna aceasta în agenda culturală a capitalei. Evenimentul, ajuns la a 21-a ediţie, se va desfăşura după cinci ani de dispariţie din viaţa culturală. O sărbătoare mult aşteptată de organizatori, participanţi, dar şi de spectatorii, care vor veni pe 3,4 şi 5 octombrie la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” pentru a se delecta în armoniile romanţei, relatează Mesager.
02 Octombrie 2017 | 11:52
Parlamentul va găzdui o conferinţă regională privind respectarea egalităţii de gen
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen (UN Women) şi Abilitarea Femeilor şi Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) vor organiza pe 3 şi 4 octombrie o conferinţă regională, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova şi susţinută de Guvernul Suediei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Septembrie 2017 | 18:17
Programul manifestărilor consacrate Hramului oraşului Chişinău
Capitala Republicii Moldova, Chişinău, va sărbători sâmbătă, 14 octombrie, Hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Sărbătoarea va fi marcată prin mai multe evenimente şi manifestări culturale. Astfel, programul evenimentelor cultural-artistice va începe dimineaţă, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi liturghia de hram la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.
26 Septembrie 2017 | 12:29
Chişinăul va găzdui conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”
În perioada 28-30 septembrie la Chişinău va fi organizată conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”. Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuţii între specialiştii din domeniului istoriei şi al culturii din România, Republica Moldova şi din diaspora românească, pentru a evidenţia moştenirea istorică a spaţiului românesc în contextul general european, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 Septembrie 2017 | 15:04
Prima ediţie a festivalului pentru bunici va avea loc la Bălţi
Municipiul Bălţi va găzdui duminică, 1 octombrie, prima ediţie a festivalului pentru bunici „Bunica Fest”. Sloganul evenimentului este „Cântăm, dansăm, meşterim şi cu vârsta ne mândrim”, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.
17 Septembrie 2017 | 09:35
Festivalul „George Enescu” trece Prutul
Festivalul Internaţional de Muzică „George Enescu”, desfăşurat sub patronajul preşedintelui României, îşi extinde aria geografică a concertelor până la Chişinău. Astfel, pe 20 septembrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din capitală va fi organizat pentru prima oară un concert de excepţie în cadrul prestigiosului eveniment.
15 Septembrie 2017 | 10:02
Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare va avea loc la Chişinău
Peste 60 de experţi internaţionali şi locali vor participa, în perioada 21-23 septembrie, la Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare, care se va desfăşura, în premieră, în Republica Moldova.
12 Septembrie 2017 | 20:33
O nouă ediţie a Festivalului Etniilor va avea loc pe 24 septembrie
Organizaţiile etno-culturale din Chişinău vor participa la Festivalul Etniilor, care se va desfăşura pe 24 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, scrie IPN.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam