Loading
ro ru en
Afiş
Loading
14 Aprilie 2018 | 13:26
În perioada 19-22 aprilie, la Chişinău se va desfăşura ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. La ediţia 2018 sunt reprezentate circa 150 edituri şi distribuitori de carte din nouă ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Noiembrie 2017 | 17:00
Expoziţia naţională a meşterilor populari, inaugurată la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
Obiecte de uz casnic, păpuşi zâmbitoare, panouri decorative, jucării pentru Pomul de Crăciun şi alte minunăţii, toate realizate din fibre vegetale, pot fi admirate la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, unde a fost inaugurată Expoziţia naţională a meşterilor populari, relatează Mesager.
15 Noiembrie 2017 | 12:14
Un film documentar despre conflictul transnistrean va fi proiectat la Chişinău
Un film documentar intitulat „Posten nr. 6” („Postul nr. 6”), de cineasta germană Steffi Wurster, va fi prezentat astăzi, începând cu ora 18:30, la Cinematograful „Odeon” din capitală, informează Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
08 Noiembrie 2017 | 18:00
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui concertul simfonic „Folclor şi tradiţii”
„Folclor şi tradiţii” este genericul neobişnuit pentru două concerte de muzică simfonică ce vor avea loc la Filarmonica naţională „Serghei Lunchevici” pe 9 şi 10 noiembrie. În cadrul acestor concerte vor evolua tineri instrumentişti de la noi, iar la pupitrul Orchestrei simfonice se va afla Carol Vitez, compozitor, violonist şi dirijor din Germania, relatează Moldova 1.
01 Noiembrie 2017 | 09:40
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat concursul-recital de poezie şi proză „Valeriu Cupcea”
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat cea de-a VI-a ediţie a concursului-recital de poezie şi proză în memoria regretatului actor şi regizor Valeriu Cupcea, artist al poporului, care se va desfăşura până la 10 decembrie, informează Moldpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.
31 Octombrie 2017 | 19:50
La Chişinău se desfăşoară Festivalul Filmului Polonez
Până pe 5 noiembrie, la Centrul Cultural Odeon va avea loc a treia ediţie a Festivalului de film polonez „CinePOLSKA”. Potrivit organizatorilor, spectatorii moldoveni vor putea viziona şase creaţii cinematografice din 2016, printre care „Imaginea de apoi”, „Ultima Familie”, „Tablou de vânătoare” (regia - Agnieszka Holland, Kasia Adamik) şi „Planeta celor singuri”, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Moldpres.
16 Octombrie 2017 | 17:00
Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău va găzdui o expoziţie de fotografii din lagărele sovietice
O expoziţie din Lituania va fi găzduită, începând cu data de 17 octombrie, timp de două săptămâni, de Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău. Este vorba de expoziţia de fotografii şi copii ale documentelor cu genericul „Sub cer străin. Locuitorii Lituaniei în lagărele şi locurile de exil din URSS. Anii 1940-1958”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Octombrie 2017 | 12:57
Târgul locurilor de muncă, din 12 octombrie
Peste 1700 de locuri de muncă vacante vor fi expuse în perioada 12-18 octombrie la Târgul locurilor de muncă din municipiul Chişinău, ediţia a XIII-a. În acest an va avea loc şi Târgul on-line al locurilor de muncă. Astfel, candidaţii pot aplica la un post de muncă dorit chiar de acasă, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
05 Octombrie 2017 | 12:00
Festivalul filmului japonez începe vineri la Chişinău
A doua ediţie a Festivalului filmului japonez va aduce pe ecranul Centrului Cultural Odeon din Chişinău patru pelicule. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 25-ea de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Moldova şi Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2017 | 13:32
Republica Moldova găzduieşte a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare
Chişinăul găzduieşte, în perioada 4-8 octombrie, cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-media bulgare, informează agenţia Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
02 Octombrie 2017 | 16:41
Festivalul-concurs „Crizantema de argint” revine la Chişinău
Festivalul-concurs „Crizantema de argint” cu parfum de romanţă revine săptămâna aceasta în agenda culturală a capitalei. Evenimentul, ajuns la a 21-a ediţie, se va desfăşura după cinci ani de dispariţie din viaţa culturală. O sărbătoare mult aşteptată de organizatori, participanţi, dar şi de spectatorii, care vor veni pe 3,4 şi 5 octombrie la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” pentru a se delecta în armoniile romanţei, relatează Mesager.
02 Octombrie 2017 | 11:52
Parlamentul va găzdui o conferinţă regională privind respectarea egalităţii de gen
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen (UN Women) şi Abilitarea Femeilor şi Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) vor organiza pe 3 şi 4 octombrie o conferinţă regională, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova şi susţinută de Guvernul Suediei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Septembrie 2017 | 18:17
Programul manifestărilor consacrate Hramului oraşului Chişinău
Capitala Republicii Moldova, Chişinău, va sărbători sâmbătă, 14 octombrie, Hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Sărbătoarea va fi marcată prin mai multe evenimente şi manifestări culturale. Astfel, programul evenimentelor cultural-artistice va începe dimineaţă, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi liturghia de hram la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.
26 Septembrie 2017 | 12:29
Chişinăul va găzdui conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”
În perioada 28-30 septembrie la Chişinău va fi organizată conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”. Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuţii între specialiştii din domeniului istoriei şi al culturii din România, Republica Moldova şi din diaspora românească, pentru a evidenţia moştenirea istorică a spaţiului românesc în contextul general european, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 Septembrie 2017 | 15:04
Prima ediţie a festivalului pentru bunici va avea loc la Bălţi
Municipiul Bălţi va găzdui duminică, 1 octombrie, prima ediţie a festivalului pentru bunici „Bunica Fest”. Sloganul evenimentului este „Cântăm, dansăm, meşterim şi cu vârsta ne mândrim”, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam