Loading
ro ru en
Afiş
Loading
29 Martie 2017 | 10:25
Târgul de Paşti şi Paştele Blajinilor va fi organizat şi în acest an în capitală. Primăria Chişinău anunţă că în perioada 11 - 24 aprilie, Târgul de Paşti va fi amenajat pe platourile din cele cinci sectoare ale oraşului - Buiucani, Botanica, Centru, Ciocana şi Râşcani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25 Octombrie 2016 | 15:16
Chişinăul va găzdui un Festival-concurs internaţional de muzică corală
Concursul de muzică corală camerală din Republica Moldova – „A ruginit frunza din vii”, este la cea de-a IX-a ediţie şi continuă să adune colective corale şi îndrăgostiţii de muzică academică cu ocazia Zilei Internaţionale a muzicii corale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
21 Octombrie 2016 | 19:19
Chişinăul va găzdui Turneul internaţional de judo
Forfotă mare înaintea Turneului internaţional de judo „Cupa Oleg Creţu”. În acest weekend, sportivi din 17 ţări vor lupta la o competiţie de anvergură, care ar putea fi inclusă în circuitul internaţional. În cadrul evenimentului, va fi organizat şi un master-class, oferit de două legende ale luptei în kimono-uri, relatează Mesager.
17 Octombrie 2016 | 18:18
Chişinăuienii, invitaţi să descopere capitala cu „BiblioTur”
Noi servicii informaţionale pentru utilizatorii bibliotecilor publice vor fi prezentate miercuri, 19 octombrie, la Biblioteca Municipală ,,B. P. Hasdeu”. Acţiunea culturală va întruni bibliotecarii chişinăuieni, dar şi invitaţi din România şi Ucraina, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2016 | 17:13
Eugenia Marin, despre a XIV-a ediţie a Festivalului-concurs „Două inimi gemene”
Muzica Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici şi-a găsit loc în inimile oamenilor de pe toate continentele, indiferent de religia îmbrăţişată sau limba vorbită, iar cântecele lor cu un profund şi bogat mesaj patriotic a răsunat, răsună astăzi şi încă vor răsuna milenii.
04 Octombrie 2016 | 10:30
Expoziţia „Libertatea creaţiei – de la Lipcani la Cahul", la un muzeu din capitală
În contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei va avea loc marţi, 4 octombrie, inaugurarea expoziţiei „Libertatea creaţiei – de la Lipcani la Cahul”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Septembrie 2016 | 15:54
INTERVIU cu Petru Hadîrcă despre Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău îşi deschide uşile pentru cea de-a 95-a stagiune şi cea de-a II-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti de pe ambele maluri ale Prutului. Ce pregătesc actorii şi ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă pe scena Teatrului Naţional, ne-a spus în detalii directorul Petru Hadîrcă într-un interviu pe canapeaua emisiunii „Bună Dimineaţa”.
03 Septembrie 2016 | 10:47
Zece zile pline de Teatru la „Mihai Eminescu”
În perioada 12 – 21 septembrie, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” organizează Reuniunea teatrelor naţionale româneşti, ediţia a II-a. În cadrul evenimentului vor fi prezentate producţii recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului gazdă şi ale teatrelor naţionale din Republica Moldova, cu accentul pe calitate, inedit, creativitate şi exemplară rostire a limbii române, relatează Radio Moldova Actualităţi.
01 Septembrie 2016 | 19:19
Bookfest continuă cu mai multe noutăţi
Salonul internaţional de carte Bookfest Chişinău continuă cu mai multe noutăţi pentru vizitatori, dar şi pentru participanţi. O componentă importantă sunt lansările noilor volume, dar şi dialogurile dintre editorii de pe ambele maluri ale Prutului, relatează Mesager.
30 August 2016 | 17:20
Expoziţia-concurs „Saloanele Moldovei”, la Chişinău
Ediţia a 26-a a expoziţiei-concurs de artă plastică contemporană ,,Saloanele Moldovei”, va fi vernisată mâine, 31 august, la Centrul Expoziţional ,,Constantin Brâncuşi” din Chişinău. La ,,Saloanele Moldovei” participă artişti plastici din Republica Moldova şi România şi întruneşte circa 300 de lucrări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 August 2016 | 17:17
Bookfest se va desfăşura în premieră la Chişinău
Bookfest - cel mai important salon de carte din România vine în premieră la Chişinău. Evenimentul va debuta pe 31 august, de Ziua Limbii Române şi se va desfăşura în parteneriat cu tradiţionalul Salon Internaţional de Carte, iniţiat acum 25 de ani, la Biblioteca Naţională, de către regretatul om de cultură, Alexei Rău. Cele două evenimente se vor desfăşura la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” şi vor oferi vizitatorilor cele mai noi apariţii editoriale din România şi Republica Moldova, relatează Mesager.
26 August 2016 | 11:20
Expoziţia-eveniment cu genericul „Moldova-25”, la Biblioteca Naţională
Expoziţia-eveniment cu genericul „Moldova-25”, consacrată sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 12:00, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 August 2016 | 10:00
„Amintiri despre Oameni şi Ţară” la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va găzdui, începând cu 26 august, expoziţia fotografică „Amintiri despre Oameni şi Ţară”. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată o bogată colecţie de lucrări, ce aparţine maestrului Tudor Iovu, relatează Radio Moldova Actualităţi.
23 August 2016 | 09:55
Cetatea Soroca – gazda Festivalului medieval „Al cincilea tur”
În perioada 27-28 august la Cetatea Soroca se va desfăşura Festivalul Medieval „Al cincilea tur”. Evenimentul este organizat de către Primăria oraşului Soroca şi este destinat Zilei Independenţei Republicii Moldova şi Hramului oraşului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10 August 2016 | 18:27
Chişinăul - gazda Festivalului Tineretului
În data de 12 august Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) organizează Festivalul Tineretului. În cadrul evenimentului va fi desfăşurat şi un târg al locurilor de muncă, relatează radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam