Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 Iunie 2018 | 14:28
Festivalul „Descoperă” continuă şi aseara zilei de astăzi, 18 iunie şi asta deoarece, al doilea spectacol din program, opera „Nabucco” nu s-a produs sâmbătă seara din cauza ploilor. Astfel celebra creaţie verdiană a fost reprogramată pentru această seară şi va fi interpretată, pe o altă scenă, improvizată printre stâncile de la Butuceni, relatează Moldova 1.
12 Ianuarie 2018 | 18:30
Descoperă eroii din localitatea ta şi fă-i cunoscuţi întregii lumi
Înscrierea la concursul cu tematică istorică pentru elevi şi studenţi, cu genericul: „Descoperim eroi în localitate la noi – secolul al XX-lea”, lansat de Eustory Moldova, este posibilă până pe data de 31 ianuarie.
07 Ianuarie 2018 | 11:18
Spectacolul „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”, dedicat poetului Mihai Eminescu
Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” organizează spectacolul muzical-poetic „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”. Spectacolul este dedicat poetului naţional Mihai Eminescu şi va avea loc pe data de 14 ianuarie.
02 Ianuarie 2018 | 12:44
Expoziţia personală a pictorului Anatol Vlas, deschisă la Centrul „Constantin Brâncuşi” până pe 7 ianuarie
Până pe 7 ianuarie, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din capitală este deschisă expoziţia ,,În fugă după lumină”, a pictorului Anatol Vlas, stabilit de 16 ani în Italia. Expoziţia cuprinde peste 80 de lucrări, realizate de autor pe parcursul anilor 2004-2017, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Decembrie 2017 | 17:16
Noaptea dintre ani va fi sărbătorită în PMAN cu un concert de excepţie
Locuitorii şi oaspeţii Chişinăului sunt invitaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a petrece noaptea dintre ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Decembrie 2017 | 12:07
Valeriu Jereghi: Primele cinci filme finanţate de CNC vor ajunge pe ecrane în ianuarie 2018
Centrul Naţional al Cinematografiei se pregăteşte de un lanţ de premiere în ianuarie 2018. Potrivit directorului CNC, Valeriu Jereghi, ecranizările sunt o reînviere a cinematografiei naţionale cu suportul statului. Marele regizor a totalizat cele mai importante realizări la un an de la deschiderea CNC şi a prezentat detalii din agenda de patru ani finanţată de Guvernul Republicii Moldova.
29 Noiembrie 2017 | 17:00
Expoziţia naţională a meşterilor populari, inaugurată la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
Obiecte de uz casnic, păpuşi zâmbitoare, panouri decorative, jucării pentru Pomul de Crăciun şi alte minunăţii, toate realizate din fibre vegetale, pot fi admirate la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, unde a fost inaugurată Expoziţia naţională a meşterilor populari, relatează Mesager.
15 Noiembrie 2017 | 12:14
Un film documentar despre conflictul transnistrean va fi proiectat la Chişinău
Un film documentar intitulat „Posten nr. 6” („Postul nr. 6”), de cineasta germană Steffi Wurster, va fi prezentat astăzi, începând cu ora 18:30, la Cinematograful „Odeon” din capitală, informează Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
08 Noiembrie 2017 | 18:00
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui concertul simfonic „Folclor şi tradiţii”
„Folclor şi tradiţii” este genericul neobişnuit pentru două concerte de muzică simfonică ce vor avea loc la Filarmonica naţională „Serghei Lunchevici” pe 9 şi 10 noiembrie. În cadrul acestor concerte vor evolua tineri instrumentişti de la noi, iar la pupitrul Orchestrei simfonice se va afla Carol Vitez, compozitor, violonist şi dirijor din Germania, relatează Moldova 1.
01 Noiembrie 2017 | 09:40
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat concursul-recital de poezie şi proză „Valeriu Cupcea”
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat cea de-a VI-a ediţie a concursului-recital de poezie şi proză în memoria regretatului actor şi regizor Valeriu Cupcea, artist al poporului, care se va desfăşura până la 10 decembrie, informează Moldpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.
31 Octombrie 2017 | 19:50
La Chişinău se desfăşoară Festivalul Filmului Polonez
Până pe 5 noiembrie, la Centrul Cultural Odeon va avea loc a treia ediţie a Festivalului de film polonez „CinePOLSKA”. Potrivit organizatorilor, spectatorii moldoveni vor putea viziona şase creaţii cinematografice din 2016, printre care „Imaginea de apoi”, „Ultima Familie”, „Tablou de vânătoare” (regia - Agnieszka Holland, Kasia Adamik) şi „Planeta celor singuri”, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Moldpres.
16 Octombrie 2017 | 17:00
Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău va găzdui o expoziţie de fotografii din lagărele sovietice
O expoziţie din Lituania va fi găzduită, începând cu data de 17 octombrie, timp de două săptămâni, de Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău. Este vorba de expoziţia de fotografii şi copii ale documentelor cu genericul „Sub cer străin. Locuitorii Lituaniei în lagărele şi locurile de exil din URSS. Anii 1940-1958”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Octombrie 2017 | 12:57
Târgul locurilor de muncă, din 12 octombrie
Peste 1700 de locuri de muncă vacante vor fi expuse în perioada 12-18 octombrie la Târgul locurilor de muncă din municipiul Chişinău, ediţia a XIII-a. În acest an va avea loc şi Târgul on-line al locurilor de muncă. Astfel, candidaţii pot aplica la un post de muncă dorit chiar de acasă, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
05 Octombrie 2017 | 12:00
Festivalul filmului japonez începe vineri la Chişinău
A doua ediţie a Festivalului filmului japonez va aduce pe ecranul Centrului Cultural Odeon din Chişinău patru pelicule. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 25-ea de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Moldova şi Japonia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2017 | 13:32
Republica Moldova găzduieşte a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare
Chişinăul găzduieşte, în perioada 4-8 octombrie, cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-media bulgare, informează agenţia Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam