Loading
ro ru en
Afiş
Loading
14 Aprilie 2018 | 13:26
În perioada 19-22 aprilie, la Chişinău se va desfăşura ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. La ediţia 2018 sunt reprezentate circa 150 edituri şi distribuitori de carte din nouă ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17 Septembrie 2017 | 09:35
Festivalul „George Enescu” trece Prutul
Festivalul Internaţional de Muzică „George Enescu”, desfăşurat sub patronajul preşedintelui României, îşi extinde aria geografică a concertelor până la Chişinău. Astfel, pe 20 septembrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din capitală va fi organizat pentru prima oară un concert de excepţie în cadrul prestigiosului eveniment.
15 Septembrie 2017 | 10:02
Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare va avea loc la Chişinău
Peste 60 de experţi internaţionali şi locali vor participa, în perioada 21-23 septembrie, la Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare, care se va desfăşura, în premieră, în Republica Moldova.
12 Septembrie 2017 | 20:33
O nouă ediţie a Festivalului Etniilor va avea loc pe 24 septembrie
Organizaţiile etno-culturale din Chişinău vor participa la Festivalul Etniilor, care se va desfăşura pe 24 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, scrie IPN.
12 Septembrie 2017 | 12:22
Războiul şi acţiunea umanitară în fotografii
O expoziţie de fotografii, intitulată „Războiul şi acţiunea umanitară: lecţiile istoriei”, va fi vernisată joi, 14 septembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Expoziţia reflectă activitatea deosebită desfăşurată de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) pentru ajutorarea celor aflaţi în suferinţă, de la începuturi până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia cuprinde peste 50 de imagini de la sfârşitul secolului XIX – mijlocul secolului XX.
01 Septembrie 2017 | 20:05
Festivalul „Maria Bieşu” a ajuns la a XXV-a ediţie
E început de toamnă şi revine unul dintre cele mai importante evenimente culturale, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Cea de-a 25-a ediţie se va desfăşura în perioada 8-17 septembrie, relatează Mesager.
30 August 2017 | 10:44
Arena Mare a Circului din Chişinău va fi luminată din nou
Arena Mare a Circului din Chişinău va fi luminată din nou. De această dată cei care vor aduce magia în clădirea mult uitată este Teatrul Copiilor, care vor prezenta un spectacol muzical inedit, inspirat din celebra comedie a lui William Shakespeare ,,Visul unei nopţi de vară”.
28 August 2017 | 17:43
Salonul Internaţional de Carte Bookfest revine la Chişinău
Salonul Internaţional de Carte Bookfest revine la Chişinău. Astfel, în perioada 30 august - 3 septembrie, în mai multe locaţii din capitală vor fi organizate o serie de evenimente dedicate cărţii şi lecturii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 August 2017 | 09:29
Palatul Republicii va găzdui Gala Premiului Naţional 2017
Gala Premiului Naţional 2017, consacrată aniversării a 26-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, se va desfăşura astăzi, 26 august, la Palatul Republicii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 August 2017 | 10:12
Agenţii economici din ţară pot participa la Global Business Forum, în Georgia
Agenţii economici din Republica Moldova sunt invitaţi să participe la Global Business Forum, în Georgia, în perioada 15-16 septembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
21 August 2017 | 09:01
Universitatea Populară de Vară „Vasile Stroescu”, la a II-a ediţie
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Primăria municipiului Edineţ, vor organiza, în perioada 25 - 26 august, cea de-a doua ediţie a Universităţii Populare de Vară „Vasile Stroescu”. Aceasta se va desfăşura sub genericul „Ion Buzdugan - scriitor, om politic şi artizan al Unirii Basarabiei cu România”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 August 2017 | 21:05
Festivalul „Crizantema de argint” va începe pe 3 octombrie
După o pauză de cinci ani revine Festivalul-concurs al romanţei „Crizantema de argint”. Astăzi a avut loc preselecţia la categoria interpretare, care va continua şi sâmbătă. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.
11 August 2017 | 16:09
Concerte dedicate maestrului Eugen Doga
Patru spectacole dedicate aniversării compozitorului Eugen Doga, vor avea loc în perioada august-septembrie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, concertele vor avea loc la Castelul Mimi din Anenii Noi (20 august), la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Căuşeni (21 septembrie), la Cetatea Soroca (22 septembrie) şi la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din oraşul Hânceşti (23 septembrie).
07 August 2017 | 09:22
Festivalul Tineretului va avea loc pe 12 august la Chişinău
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova organizează, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Tineretului. Evenimentul se va desfăşura pe data de 12 august, pe strada pietonală Eugen Doga, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 August 2017 | 13:48
Târg şcolar la Moldexpo, din 18 august
În perioada 18 august-3 septembrie, la Moldexpo se va desfăşura ediţia a V-a a târgului de articole pentru şcoală „School Fair”. În cadrul târgului, care va fi deschis între orele 10:00 şi 18:00, părinţii vor avea posibilitatea să cumpere, copiilor toate cele necesare pentru şcoală, scrie IPN.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam