Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 Iunie 2018 | 14:28
Festivalul „Descoperă” continuă şi aseara zilei de astăzi, 18 iunie şi asta deoarece, al doilea spectacol din program, opera „Nabucco” nu s-a produs sâmbătă seara din cauza ploilor. Astfel celebra creaţie verdiană a fost reprogramată pentru această seară şi va fi interpretată, pe o altă scenă, improvizată printre stâncile de la Butuceni, relatează Moldova 1.
02 Octombrie 2017 | 16:41
Festivalul-concurs „Crizantema de argint” revine la Chişinău
Festivalul-concurs „Crizantema de argint” cu parfum de romanţă revine săptămâna aceasta în agenda culturală a capitalei. Evenimentul, ajuns la a 21-a ediţie, se va desfăşura după cinci ani de dispariţie din viaţa culturală. O sărbătoare mult aşteptată de organizatori, participanţi, dar şi de spectatorii, care vor veni pe 3,4 şi 5 octombrie la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” pentru a se delecta în armoniile romanţei, relatează Mesager.
02 Octombrie 2017 | 11:52
Parlamentul va găzdui o conferinţă regională privind respectarea egalităţii de gen
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen (UN Women) şi Abilitarea Femeilor şi Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) vor organiza pe 3 şi 4 octombrie o conferinţă regională, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova şi susţinută de Guvernul Suediei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Septembrie 2017 | 18:17
Programul manifestărilor consacrate Hramului oraşului Chişinău
Capitala Republicii Moldova, Chişinău, va sărbători sâmbătă, 14 octombrie, Hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Sărbătoarea va fi marcată prin mai multe evenimente şi manifestări culturale. Astfel, programul evenimentelor cultural-artistice va începe dimineaţă, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi liturghia de hram la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.
26 Septembrie 2017 | 12:29
Chişinăul va găzdui conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”
În perioada 28-30 septembrie la Chişinău va fi organizată conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”. Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuţii între specialiştii din domeniului istoriei şi al culturii din România, Republica Moldova şi din diaspora românească, pentru a evidenţia moştenirea istorică a spaţiului românesc în contextul general european, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 Septembrie 2017 | 15:04
Prima ediţie a festivalului pentru bunici va avea loc la Bălţi
Municipiul Bălţi va găzdui duminică, 1 octombrie, prima ediţie a festivalului pentru bunici „Bunica Fest”. Sloganul evenimentului este „Cântăm, dansăm, meşterim şi cu vârsta ne mândrim”, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la diez.md.
17 Septembrie 2017 | 09:35
Festivalul „George Enescu” trece Prutul
Festivalul Internaţional de Muzică „George Enescu”, desfăşurat sub patronajul preşedintelui României, îşi extinde aria geografică a concertelor până la Chişinău. Astfel, pe 20 septembrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din capitală va fi organizat pentru prima oară un concert de excepţie în cadrul prestigiosului eveniment.
15 Septembrie 2017 | 10:02
Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare va avea loc la Chişinău
Peste 60 de experţi internaţionali şi locali vor participa, în perioada 21-23 septembrie, la Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare, care se va desfăşura, în premieră, în Republica Moldova.
12 Septembrie 2017 | 20:33
O nouă ediţie a Festivalului Etniilor va avea loc pe 24 septembrie
Organizaţiile etno-culturale din Chişinău vor participa la Festivalul Etniilor, care se va desfăşura pe 24 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, scrie IPN.
12 Septembrie 2017 | 12:22
Războiul şi acţiunea umanitară în fotografii
O expoziţie de fotografii, intitulată „Războiul şi acţiunea umanitară: lecţiile istoriei”, va fi vernisată joi, 14 septembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Expoziţia reflectă activitatea deosebită desfăşurată de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) pentru ajutorarea celor aflaţi în suferinţă, de la începuturi până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia cuprinde peste 50 de imagini de la sfârşitul secolului XIX – mijlocul secolului XX.
01 Septembrie 2017 | 20:05
Festivalul „Maria Bieşu” a ajuns la a XXV-a ediţie
E început de toamnă şi revine unul dintre cele mai importante evenimente culturale, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Cea de-a 25-a ediţie se va desfăşura în perioada 8-17 septembrie, relatează Mesager.
30 August 2017 | 10:44
Arena Mare a Circului din Chişinău va fi luminată din nou
Arena Mare a Circului din Chişinău va fi luminată din nou. De această dată cei care vor aduce magia în clădirea mult uitată este Teatrul Copiilor, care vor prezenta un spectacol muzical inedit, inspirat din celebra comedie a lui William Shakespeare ,,Visul unei nopţi de vară”.
28 August 2017 | 17:43
Salonul Internaţional de Carte Bookfest revine la Chişinău
Salonul Internaţional de Carte Bookfest revine la Chişinău. Astfel, în perioada 30 august - 3 septembrie, în mai multe locaţii din capitală vor fi organizate o serie de evenimente dedicate cărţii şi lecturii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 August 2017 | 09:29
Palatul Republicii va găzdui Gala Premiului Naţional 2017
Gala Premiului Naţional 2017, consacrată aniversării a 26-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, se va desfăşura astăzi, 26 august, la Palatul Republicii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 August 2017 | 10:12
Agenţii economici din ţară pot participa la Global Business Forum, în Georgia
Agenţii economici din Republica Moldova sunt invitaţi să participe la Global Business Forum, în Georgia, în perioada 15-16 septembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam