Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 Iunie 2018 | 14:28
Festivalul „Descoperă” continuă şi aseara zilei de astăzi, 18 iunie şi asta deoarece, al doilea spectacol din program, opera „Nabucco” nu s-a produs sâmbătă seara din cauza ploilor. Astfel celebra creaţie verdiană a fost reprogramată pentru această seară şi va fi interpretată, pe o altă scenă, improvizată printre stâncile de la Butuceni, relatează Moldova 1.
21 August 2017 | 09:01
Universitatea Populară de Vară „Vasile Stroescu”, la a II-a ediţie
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Primăria municipiului Edineţ, vor organiza, în perioada 25 - 26 august, cea de-a doua ediţie a Universităţii Populare de Vară „Vasile Stroescu”. Aceasta se va desfăşura sub genericul „Ion Buzdugan - scriitor, om politic şi artizan al Unirii Basarabiei cu România”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 August 2017 | 21:05
Festivalul „Crizantema de argint” va începe pe 3 octombrie
După o pauză de cinci ani revine Festivalul-concurs al romanţei „Crizantema de argint”. Astăzi a avut loc preselecţia la categoria interpretare, care va continua şi sâmbătă. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.
11 August 2017 | 16:09
Concerte dedicate maestrului Eugen Doga
Patru spectacole dedicate aniversării compozitorului Eugen Doga, vor avea loc în perioada august-septembrie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, concertele vor avea loc la Castelul Mimi din Anenii Noi (20 august), la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Căuşeni (21 septembrie), la Cetatea Soroca (22 septembrie) şi la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din oraşul Hânceşti (23 septembrie).
07 August 2017 | 09:22
Festivalul Tineretului va avea loc pe 12 august la Chişinău
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova organizează, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Tineretului. Evenimentul se va desfăşura pe data de 12 august, pe strada pietonală Eugen Doga, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 August 2017 | 13:48
Târg şcolar la Moldexpo, din 18 august
În perioada 18 august-3 septembrie, la Moldexpo se va desfăşura ediţia a V-a a târgului de articole pentru şcoală „School Fair”. În cadrul târgului, care va fi deschis între orele 10:00 şi 18:00, părinţii vor avea posibilitatea să cumpere, copiilor toate cele necesare pentru şcoală, scrie IPN.
31 Iulie 2017 | 20:27
PREMIERĂ „Arc Muzical-Istoric” – primul disc de muzică clasică al compozitorilor moldavi se lansează la Chişinău!
Ştiaţi că Republica Moldova are muzică clasică scrisă de compozitori moldoveni? Unde este ascuns acest tezaur cultural artistic? Un pas extraordinar în acest sens, simbol al Francofoniei internaţionale, a fost realizat de muzicieni de diferite origini, care activează în Franţa. Printre ei se numără şi pianista cu origini moldave, Ecaterina Baranov.
26 Iulie 2017 | 15:17
Târgul Olarilor întruneşte cei mai buni meşteri populari la Hogineşti
Pe 30 iulie în satul Hogineşti, Călăraşi se vor întruni cei mai talentaţi meşteri populari în arta olăritului. Anul acesta va avea loc cea de-a şaptea ediţie a Târgului Olarilor de la Hogineşti, eveniment care s-a transformat deja într-o frumoasă tradiţie şi care promovează cei mai buni olari. Mai multe despre eveniment ne-a spus Vasile Goncear, meşter popular din satul Hogineşti, organizatorul târgului, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”.
19 Iulie 2017 | 16:13
Cuhneşti Art Fest - festivalul ce împleteşte arta plastică şi muzica
De pe 28 până pe 30 iulie, comuna Cuhneşti din raionul Glodeni va deveni gazda unei tabere de creaţie pentru tineri artişti locali. Aceştia vor avea posibilitatea să creeze în aer liber, pentru ei fiind amenajate corturi pe luncile Prutului. Mai multe despre festival ne-au spus la emisiunea „Bună dimineaţa” cei care se ocupă de organizare: Alex Calancea şi Alexei Vidraşco, sculptor din Cuhneşti.
18 Iulie 2017 | 13:17
Muzica clasică va răsuna în nouă case de cultură din Moldova
În perioada 21 iulie – 6 august, în nouă case de cultură din Republica Moldova vor avea loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie şi produse foto şi video artistice. Evenimentele vor face parte din a treia ediţie a Festivalului Moldo Crescendo, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17 Iulie 2017 | 13:33
Expoziţie dedicată deportărilor din perioada totalitară, inaugurată la Muzeul de Etnografie
O expoziţie de fotografii, dedicate deportărilor din perioada totalitară, va fi deschisă până pe 3 august la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Paginile tragice ale istoriei au fost oglindite prin intermediul fotografiilor de epocă, dar şi a celor realizate în familiile deportate, de către fotojurnalista Clary Estes din Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Iulie 2017 | 13:52
Cel mai mare festival de film din România revine la Chişinău
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine pentru a doua oară în Republica Moldova. Timp de patru zile, cinefilii din ţară vor putea viziona peste 20 de filme de ficţiune şi documentare turnate recent şi apreciate la nivel internaţional.
05 Iulie 2017 | 10:18
Victimele deportărilor, comemorate la Chişinău
A treia ediţie a evenimentului „Memoriile deportărilor” va avea loc astăzi, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală, începând cu ora 11:00, relatează Radio Moldova Actualităţi.
27 Iunie 2017 | 14:08
Concert în aer liber organizat cu ocazia marcării a 25 de ani de relaţii moldo-germane
Cu prilejul jubileului de 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Germania şi Republica Moldova, Ambasada Germană organizează un concert de vară sâmbătă, 1 iulie.
25 Iunie 2017 | 10:12
La Cahul va avea loc Festivalul internaţional folcloric „Nufărul Alb”
În oraşul Cahul se va desfăşura în perioada 29 iunie - 02 iulie, cea de-a XV-a ediţie a Festivalul internaţional folcloric „Nufărul Alb”.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam