Loading
ro ru en
Afiş
Loading
14 Aprilie 2018 | 13:26
În perioada 19-22 aprilie, la Chişinău se va desfăşura ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. La ediţia 2018 sunt reprezentate circa 150 edituri şi distribuitori de carte din nouă ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
31 Iulie 2017 | 20:27
PREMIERĂ „Arc Muzical-Istoric” – primul disc de muzică clasică al compozitorilor moldavi se lansează la Chişinău!
Ştiaţi că Republica Moldova are muzică clasică scrisă de compozitori moldoveni? Unde este ascuns acest tezaur cultural artistic? Un pas extraordinar în acest sens, simbol al Francofoniei internaţionale, a fost realizat de muzicieni de diferite origini, care activează în Franţa. Printre ei se numără şi pianista cu origini moldave, Ecaterina Baranov.
26 Iulie 2017 | 15:17
Târgul Olarilor întruneşte cei mai buni meşteri populari la Hogineşti
Pe 30 iulie în satul Hogineşti, Călăraşi se vor întruni cei mai talentaţi meşteri populari în arta olăritului. Anul acesta va avea loc cea de-a şaptea ediţie a Târgului Olarilor de la Hogineşti, eveniment care s-a transformat deja într-o frumoasă tradiţie şi care promovează cei mai buni olari. Mai multe despre eveniment ne-a spus Vasile Goncear, meşter popular din satul Hogineşti, organizatorul târgului, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”.
19 Iulie 2017 | 16:13
Cuhneşti Art Fest - festivalul ce împleteşte arta plastică şi muzica
De pe 28 până pe 30 iulie, comuna Cuhneşti din raionul Glodeni va deveni gazda unei tabere de creaţie pentru tineri artişti locali. Aceştia vor avea posibilitatea să creeze în aer liber, pentru ei fiind amenajate corturi pe luncile Prutului. Mai multe despre festival ne-au spus la emisiunea „Bună dimineaţa” cei care se ocupă de organizare: Alex Calancea şi Alexei Vidraşco, sculptor din Cuhneşti.
18 Iulie 2017 | 13:17
Muzica clasică va răsuna în nouă case de cultură din Moldova
În perioada 21 iulie – 6 august, în nouă case de cultură din Republica Moldova vor avea loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie şi produse foto şi video artistice. Evenimentele vor face parte din a treia ediţie a Festivalului Moldo Crescendo, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17 Iulie 2017 | 13:33
Expoziţie dedicată deportărilor din perioada totalitară, inaugurată la Muzeul de Etnografie
O expoziţie de fotografii, dedicate deportărilor din perioada totalitară, va fi deschisă până pe 3 august la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Paginile tragice ale istoriei au fost oglindite prin intermediul fotografiilor de epocă, dar şi a celor realizate în familiile deportate, de către fotojurnalista Clary Estes din Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Iulie 2017 | 13:52
Cel mai mare festival de film din România revine la Chişinău
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine pentru a doua oară în Republica Moldova. Timp de patru zile, cinefilii din ţară vor putea viziona peste 20 de filme de ficţiune şi documentare turnate recent şi apreciate la nivel internaţional.
05 Iulie 2017 | 10:18
Victimele deportărilor, comemorate la Chişinău
A treia ediţie a evenimentului „Memoriile deportărilor” va avea loc astăzi, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală, începând cu ora 11:00, relatează Radio Moldova Actualităţi.
27 Iunie 2017 | 14:08
Concert în aer liber organizat cu ocazia marcării a 25 de ani de relaţii moldo-germane
Cu prilejul jubileului de 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Germania şi Republica Moldova, Ambasada Germană organizează un concert de vară sâmbătă, 1 iulie.
25 Iunie 2017 | 10:12
La Cahul va avea loc Festivalul internaţional folcloric „Nufărul Alb”
În oraşul Cahul se va desfăşura în perioada 29 iunie - 02 iulie, cea de-a XV-a ediţie a Festivalul internaţional folcloric „Nufărul Alb”.
15 Iunie 2017 | 20:00
Spectacolul „În largul mării”, prezentat la un festival internaţional de teatru din Sibiu
Spectacolul „În largul mării”, scris de polonezul Slavomir Mrozec - o producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, va fi prezentat pe 16 iunie la cel mai important festival internaţional de teatru din Sibiu (România), relatează Moldova 1.
05 Iunie 2017 | 13:20
„Zilele muzicii noi” vor fi organizate la Chişinău
Idei şi curente muzicale inedite, tendinţe şi orientări estetice şi interpretative de o mare diversitate - vor fi prezente la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele muzicii noi”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-17 iunie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi la IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, iar accesul spectatorilor la concerte va fi liber, relatează Moldova 1.
03 Iunie 2017 | 17:24
Ororile foametei din 1946-1947 vor fi prezentate într-un spectacol la Iaşi
Ororile foametei din 1946-1947 sunt tema spectacolului „Seceta roşie”, ce va avea premiera pe 6 şi 7 iunie la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” de la Iaşi. Spectacolul-document este realizat după realităţile basarabene din „Cartea foametei”, semnată de cercetătoarea Larisa Turea, relatează Mesager.
02 Iunie 2017 | 19:28
DescOPERĂ armoniile muzicii clasice la Orheiul-Vechi
Cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOPERĂ” vine cu mai multe noutăţi pentru melomani. Evenimentul se va desfăşura în perioada 9-11 iunie în Rezervaţia cultural naturală „Orheiul-Vechi”, astfel că spectatorii vor putea descoperi aici armoniile muzicii, dar şi locurile de o aleasă frumuseţe, relatează Mesager.
29 Mai 2017 | 12:56
Festivalul „Bucurie în Mişcare” revine în patru oraşe din Moldova
Timp de trei săptămâni, patru oraşe din ţară vor găzdui cea mai amplă iniţiativă de promovare a mişcării în masă din ţara noastră. Astfel, Festivalul „Bucurie în Mişcare” vine în oraşele Orhei, Bălţi, Cahul şi Chişinău în perioada 10-25 iunie.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam