Loading
ro ru en
Afiş
Loading
15 Noiembrie 2017 | 12:14
Un film documentar intitulat „Posten nr. 6” („Postul nr. 6”), de cineasta germană Steffi Wurster, va fi prezentat astăzi, începând cu ora 18:30, la Cinematograful „Odeon” din capitală, informează Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
13 Ianuarie 2017 | 10:32
Un spectacol muzical-literar, dedicat poetului Mihai Eminescu, va avea loc la Chişinău
Un spectacol muzical-literar cu genericul „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”, dedicat poetului naţional Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naştere, va avea loc astăzi, 13 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Teatrul „Alexei Mateevici” din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
12 Ianuarie 2017 | 14:34
Teatrul „Satiricus” va prezenta, în premieră, un spectacol la Tiraspol
În premieră, în data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” va prezenta un spectacol la Tiraspol, relatează Moldova 1.
23 Decembrie 2016 | 15:15
Două seri de colinde şi cântece de Crăciun în PMAN
Două seri de colinde şi cântece de Crăciun vor fi organizate pe 24 şi 25 decembrie lângă pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).
09 Decembrie 2016 | 14:58
„Pe aripile destinului” – cartea care descrie drama personală a Alionei Gherghilijiu
Aliona Gherghilijiu a scos recent de sub tipar romanul „Pe aripile destinului”. În carte este abordată drama copiilor cu părinţi plecaţi peste hotare, care e o problemă naţională, iar autoarea descrie povestea de viaţă personală. Riscurile acestui fenomen, rănile emoţionale şi dificultăţile generaţiei orfane ni le-a relatat Aliona Gherghilijiu, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”.
08 Decembrie 2016 | 14:48
Istoria Teatrului Naţional, adunată în două volume de carte
La Chişinău au fost lansate recent două volume despre istoria Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” (TNME) din capitală. Autorul uneia dintre cărţi, denumită „O cronică a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău: 1918-1930”, este chiar directorul teatrului, actorul şi regizorul Petru Hadârcă. El a fost invitatul emisiunii „Bună dimineaţa”, unde a vorbit despre conţinutul operei.
06 Decembrie 2016 | 23:14
Tablourile jurnalistei Gutiera Prodan expuse la Paris
„Luminile Sufletului Moldovenesc” este genericul expoziţiei la care vor fi prezentate tablourile jurnalistei şi editorului matinalului „Bună Dimineaţa”, Gutiera Prodan. Evenimentul organizat de Asociaţia U.I. „Constellation Culture” în colaborare cu Galeriile LEHALLE prezintă în perioada, 7-11 decembrie, vernisajul „Luminile Sufletului Moldovenesc: picturi şi broderii ornate cu perle” la Paris.
25 Octombrie 2016 | 15:16
Chişinăul va găzdui un Festival-concurs internaţional de muzică corală
Concursul de muzică corală camerală din Republica Moldova – „A ruginit frunza din vii”, este la cea de-a IX-a ediţie şi continuă să adune colective corale şi îndrăgostiţii de muzică academică cu ocazia Zilei Internaţionale a muzicii corale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
21 Octombrie 2016 | 19:19
Chişinăul va găzdui Turneul internaţional de judo
Forfotă mare înaintea Turneului internaţional de judo „Cupa Oleg Creţu”. În acest weekend, sportivi din 17 ţări vor lupta la o competiţie de anvergură, care ar putea fi inclusă în circuitul internaţional. În cadrul evenimentului, va fi organizat şi un master-class, oferit de două legende ale luptei în kimono-uri, relatează Mesager.
17 Octombrie 2016 | 18:18
Chişinăuienii, invitaţi să descopere capitala cu „BiblioTur”
Noi servicii informaţionale pentru utilizatorii bibliotecilor publice vor fi prezentate miercuri, 19 octombrie, la Biblioteca Municipală ,,B. P. Hasdeu”. Acţiunea culturală va întruni bibliotecarii chişinăuieni, dar şi invitaţi din România şi Ucraina, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2016 | 17:13
Eugenia Marin, despre a XIV-a ediţie a Festivalului-concurs „Două inimi gemene”
Muzica Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici şi-a găsit loc în inimile oamenilor de pe toate continentele, indiferent de religia îmbrăţişată sau limba vorbită, iar cântecele lor cu un profund şi bogat mesaj patriotic a răsunat, răsună astăzi şi încă vor răsuna milenii.
04 Octombrie 2016 | 10:30
Expoziţia „Libertatea creaţiei – de la Lipcani la Cahul", la un muzeu din capitală
În contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei va avea loc marţi, 4 octombrie, inaugurarea expoziţiei „Libertatea creaţiei – de la Lipcani la Cahul”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Septembrie 2016 | 15:54
INTERVIU cu Petru Hadîrcă despre Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău îşi deschide uşile pentru cea de-a 95-a stagiune şi cea de-a II-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti de pe ambele maluri ale Prutului. Ce pregătesc actorii şi ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă pe scena Teatrului Naţional, ne-a spus în detalii directorul Petru Hadîrcă într-un interviu pe canapeaua emisiunii „Bună Dimineaţa”.
03 Septembrie 2016 | 10:47
Zece zile pline de Teatru la „Mihai Eminescu”
În perioada 12 – 21 septembrie, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” organizează Reuniunea teatrelor naţionale româneşti, ediţia a II-a. În cadrul evenimentului vor fi prezentate producţii recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului gazdă şi ale teatrelor naţionale din Republica Moldova, cu accentul pe calitate, inedit, creativitate şi exemplară rostire a limbii române, relatează Radio Moldova Actualităţi.
01 Septembrie 2016 | 19:19
Bookfest continuă cu mai multe noutăţi
Salonul internaţional de carte Bookfest Chişinău continuă cu mai multe noutăţi pentru vizitatori, dar şi pentru participanţi. O componentă importantă sunt lansările noilor volume, dar şi dialogurile dintre editorii de pe ambele maluri ale Prutului, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam