Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 Iunie 2018 | 14:28
Festivalul „Descoperă” continuă şi aseara zilei de astăzi, 18 iunie şi asta deoarece, al doilea spectacol din program, opera „Nabucco” nu s-a produs sâmbătă seara din cauza ploilor. Astfel celebra creaţie verdiană a fost reprogramată pentru această seară şi va fi interpretată, pe o altă scenă, improvizată printre stâncile de la Butuceni, relatează Moldova 1.
15 Iunie 2017 | 20:00
Spectacolul „În largul mării”, prezentat la un festival internaţional de teatru din Sibiu
Spectacolul „În largul mării”, scris de polonezul Slavomir Mrozec - o producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, va fi prezentat pe 16 iunie la cel mai important festival internaţional de teatru din Sibiu (România), relatează Moldova 1.
05 Iunie 2017 | 13:20
„Zilele muzicii noi” vor fi organizate la Chişinău
Idei şi curente muzicale inedite, tendinţe şi orientări estetice şi interpretative de o mare diversitate - vor fi prezente la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele muzicii noi”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-17 iunie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi la IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, iar accesul spectatorilor la concerte va fi liber, relatează Moldova 1.
03 Iunie 2017 | 17:24
Ororile foametei din 1946-1947 vor fi prezentate într-un spectacol la Iaşi
Ororile foametei din 1946-1947 sunt tema spectacolului „Seceta roşie”, ce va avea premiera pe 6 şi 7 iunie la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” de la Iaşi. Spectacolul-document este realizat după realităţile basarabene din „Cartea foametei”, semnată de cercetătoarea Larisa Turea, relatează Mesager.
02 Iunie 2017 | 19:28
DescOPERĂ armoniile muzicii clasice la Orheiul-Vechi
Cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOPERĂ” vine cu mai multe noutăţi pentru melomani. Evenimentul se va desfăşura în perioada 9-11 iunie în Rezervaţia cultural naturală „Orheiul-Vechi”, astfel că spectatorii vor putea descoperi aici armoniile muzicii, dar şi locurile de o aleasă frumuseţe, relatează Mesager.
29 Mai 2017 | 12:56
Festivalul „Bucurie în Mişcare” revine în patru oraşe din Moldova
Timp de trei săptămâni, patru oraşe din ţară vor găzdui cea mai amplă iniţiativă de promovare a mişcării în masă din ţara noastră. Astfel, Festivalul „Bucurie în Mişcare” vine în oraşele Orhei, Bălţi, Cahul şi Chişinău în perioada 10-25 iunie.
16 Mai 2017 | 10:37
Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, organizat la Chişinău şi Iaşi
În perioada 16 – 19 mai, la Chişinău şi Iaşi se desfăşoară ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”.
16 Mai 2017 | 09:41
Festivalul Cronograf revine în 2017 cu o simbioză dintre film şi muzică
Festivalul Internaţional de Film Documentar, Cronograf , revine în ediţia din 2017 cu o dimensiune nouă şi originală. Astfel, publicul local, dar şi oaspeţii capitalei, vor avea acces la filme documentare cu tematică muzicală şi la concerte cu trupe tinere din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16 Mai 2017 | 09:22
Muzeul de Artă îşi deschide uşile cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor
Muzeul Naţional de Artă a Moldovei invită în seara de 20 mai la evenimentele dedicate Nopţii Europene a Muzeelor. În acest an, evenimentele dedicate Nopţii Muzeelor se vor desfăşura începând cu ora 18:00 până la 24:00, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
25 Aprilie 2017 | 11:00
Premiere teatrale la Teatrul „Satiricus”
Pentru prima dată la Chişinău vor fi prezentate şase spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, în frunte cu celebra actriţă Maia Morgenstern, interpreta rolului Maicii Domnului în filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Aprilie 2017 | 16:01
CRONOGRAF 2017: o nouă ediţie cu surprize noi
Organizatorii Festivalul de film CRONOGRAF 2017 anunţă despre o nouă ediţie. Astfel, din data de 25 mai, timp de şapte zile, iubitorii de film din ţară vor putea viziona o nouă selecţie de filme, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Aprilie 2017 | 12:48
Spectacol în premieră la teatrul Mihai Eminescu
Teatrul Naţional Mihai Eminescu ne-a deprins cu spectacole deosebite, scenarii impresionante şi joc impecabil al actorilor. Joi, 13 aprilie pe scena teatrului va fi jucată o premieră mult aşteptată, „Casa Zoikăi”. Despre spectacol au povestit actorii Valentin Zorilă şi Alexandru Pleşca, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la televiziunea naţională.
09 Aprilie 2017 | 08:42
Premiera spectacolului „Cutia Neagră” va avea loc la Teatrul „Geneza Art”
Telefonul mobil, în viziunea actorilor, este o cutie neagră, problema secolului 21. Oamenii trăiesc mai mult în lumea virtuală, uită să comunice cu cei dragi, nu mai observă dramele celor apropiaţi sau nu se bucură de splendorile naturii. Viziunea regizorală a spectacolului îi aparţine regizoarei Daniela Burlaca, relatează Mesager.
29 Martie 2017 | 10:25
La Chişinău se va organiza şi în acest an Târgul de Paşti
Târgul de Paşti şi Paştele Blajinilor va fi organizat şi în acest an în capitală. Primăria Chişinău anunţă că în perioada 11 - 24 aprilie, Târgul de Paşti va fi amenajat pe platourile din cele cinci sectoare ale oraşului - Buiucani, Botanica, Centru, Ciocana şi Râşcani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Martie 2017 | 09:00
Concerte aniversare dedicate lui Eugen Doga vor avea loc în mai multe oraşe din România
În luna mai 2017 un turneu artistic va fi organizat în oraşele Botoşani, Bacău, Iaşi, Suceava din România, avându-l ca protagonist pe academicianul Eugen Doga, Artist al Poporului, supranumit ambasador al culturii române şi universale, desemnat drept una dintre cele două sute de mari personalităţi ale lumii din toate timpurile, scrie Moldpres.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam