Loading
ro ru en
Afiş
Loading
15 Noiembrie 2017 | 12:14
Un film documentar intitulat „Posten nr. 6” („Postul nr. 6”), de cineasta germană Steffi Wurster, va fi prezentat astăzi, începând cu ora 18:30, la Cinematograful „Odeon” din capitală, informează Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
30 August 2016 | 17:20
Expoziţia-concurs „Saloanele Moldovei”, la Chişinău
Ediţia a 26-a a expoziţiei-concurs de artă plastică contemporană ,,Saloanele Moldovei”, va fi vernisată mâine, 31 august, la Centrul Expoziţional ,,Constantin Brâncuşi” din Chişinău. La ,,Saloanele Moldovei” participă artişti plastici din Republica Moldova şi România şi întruneşte circa 300 de lucrări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 August 2016 | 17:17
Bookfest se va desfăşura în premieră la Chişinău
Bookfest - cel mai important salon de carte din România vine în premieră la Chişinău. Evenimentul va debuta pe 31 august, de Ziua Limbii Române şi se va desfăşura în parteneriat cu tradiţionalul Salon Internaţional de Carte, iniţiat acum 25 de ani, la Biblioteca Naţională, de către regretatul om de cultură, Alexei Rău. Cele două evenimente se vor desfăşura la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” şi vor oferi vizitatorilor cele mai noi apariţii editoriale din România şi Republica Moldova, relatează Mesager.
26 August 2016 | 11:20
Expoziţia-eveniment cu genericul „Moldova-25”, la Biblioteca Naţională
Expoziţia-eveniment cu genericul „Moldova-25”, consacrată sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 12:00, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24 August 2016 | 10:00
„Amintiri despre Oameni şi Ţară” la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va găzdui, începând cu 26 august, expoziţia fotografică „Amintiri despre Oameni şi Ţară”. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată o bogată colecţie de lucrări, ce aparţine maestrului Tudor Iovu, relatează Radio Moldova Actualităţi.
23 August 2016 | 09:55
Cetatea Soroca – gazda Festivalului medieval „Al cincilea tur”
În perioada 27-28 august la Cetatea Soroca se va desfăşura Festivalul Medieval „Al cincilea tur”. Evenimentul este organizat de către Primăria oraşului Soroca şi este destinat Zilei Independenţei Republicii Moldova şi Hramului oraşului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10 August 2016 | 18:27
Chişinăul - gazda Festivalului Tineretului
În data de 12 august Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) organizează Festivalul Tineretului. În cadrul evenimentului va fi desfăşurat şi un târg al locurilor de muncă, relatează radio Moldova Actualităţi.
09 August 2016 | 18:21
Trei concerte inedite de muzică clasică vor încânta publicul de la Chişinău şi Soroca
Moldovan National Youth Orchestra (MNYO) continuă seria evenimentelor de popularizare a muzicii clasice în rândul publicului larg prin trei concerte inedite, care vor avea loc în perioada 10 – 12 august. Denumite „Arhitecturi Captivante”, acestea se înscriu în rândul celor şase concerte din ediţia de vară 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 August 2016 | 17:00
Salonul de Carte Bookfest va avea loc, în premieră, la Chişinău
La 25 de ani de la Independenţa Republicii Moldova, Salonul de Carte Bookfest va avea loc, în premieră, la Chişinău. Evenimentul va debuta pe 31 august, de Ziua Limbii Române şi va dura până pe 4 septembrie, informează hotnews.ro.
14 Iulie 2016 | 15:48
Târgul „Vatra Olarului” are loc în acest weekend, la Hogineşti
Târgul „Vatra Olarului”, care se va desfăşura în perioada 16-17 iulie, în localitatea Hogineşti din raionul Călăraşi, este un eveniment ce uneşte meşterii din întreaga ţară, dar şi din afara hotarelor ei. Ajuns anul acesta la a VI-a ediţie, Târgul este o punte de relansare, dar şi o oportunitate potrivită de a promova într-un mod mai atractiv această îndeletnicire valoroasă - olăritul.
12 Iulie 2016 | 13:30
Camelia Radulian lansează, la Chişinău, cartea şi CD-ul „Oglinzi”
Astăzi, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va avea loc lansarea volumului de versuri „Oglinzi” de Camelia Radulian. Evenimentul va cuprinde şi lansarea CD-ului „Oglinzi”, pe versurile scriitoarei din România, cu un recital al cantautorului Dan Pantiş.
08 Iulie 2016 | 15:28
Participă la Festivalul Cântecului Francez din Horodişte
Festivalul Cântecului Francez, ce se va desfăşura sâmbătă, 9 iulie, în Horodişte, Rezina, a ajuns la a VI-a ediţie anul acesta şi capătă tot mai multă amploare şi aspect internaţional.
22 Iunie 2016 | 17:35
Premieră la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”
Legendarul balet „Spartacus” revine pe scenă după câteva decenii de la prima montare. Astfel, spectatorii sunt aşteptaţi la eveniment pe 24 şi 28 iunie, relatează Mesager.
02 Iunie 2016 | 16:07
Melomanii sunt invitaţi la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”
Interpreta de origine rusă, Nina Shatskaya va susţine în premieră, duminică, 5 iunie, ora 18:00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” un concert inedit de muzică uşoară şi jazz sub genericul „Confesiuni romantice”. Artista va fi acompaniată de către Orchestra simfonică a Filarmonicii Naţionale.
13 Mai 2016 | 17:46
Concert in memoriam Maria Bieşu
Duminică, 15 mai, ora 16:00, la Teatrul de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va fi organizat un concert in memoriam Primadonei Operei Naţionale - Maria Bieşu. Invitaţia la acest concert a fost lansată de către tenorul Mihai Munteanu în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa”, Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam