Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 Iunie 2018 | 14:28
Festivalul „Descoperă” continuă şi aseara zilei de astăzi, 18 iunie şi asta deoarece, al doilea spectacol din program, opera „Nabucco” nu s-a produs sâmbătă seara din cauza ploilor. Astfel celebra creaţie verdiană a fost reprogramată pentru această seară şi va fi interpretată, pe o altă scenă, improvizată printre stâncile de la Butuceni, relatează Moldova 1.
16 Martie 2017 | 18:17
Ana Onică lansează al patrulea roman cu titlul „Suflete Pereche”
Între casă şi şcoală, mormane de caiete şi lucrări de verificat, pedagogul de limbă română Ana Onică are o pasiune care devine o adevărată aventură şi o nouă dimensiune în carieră. Vineri, 17 martie, lansează cel de-al IV-lea roman de autor cu titlul „Suflete Pereche”. Mai multe detalii autoarea a oferit într-un interviu în platoul emisiunii „Cine vine la noi”?
13 Martie 2017 | 15:33
35 de xilogravuri din secolele XVIII-XX vor putea fi admirate la Chişinău
35 de xilogravuri color, datate cu secolele XVIII-XX, ce ne duc în lumea fascinantă şi exotică a societăţii japoneze din epocile Edo şi Meiji, vor putea fi admirate începând de marţi, 14 martie, în cadrul unei expoziţii în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.
24 Februarie 2017 | 13:00
Festivalul internaţional de muzică „Mărţişor”, la cea de-a 51-a ediţie
Festivalul internaţional de muzică „Mărţişor” a ajuns la cea de-a 51-a ediţie. Anul acesta, programul festivalului cuprinde 48 de spectacole inedite, dintre care 22 se vor desfăşura la Chişinău, iar altele 28 - în 20 de raioane ale republicii, inclusiv la Molovata şi Râbniţa, în perioada 1-10 martie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
23 Februarie 2017 | 21:00
„Zilele Creangă” vor fi marcate la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig
În perioada 27 februarie – 4 martie, la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Zilele Creangă”, dedicată aniversării a 180-a de la naşterea marelui clasic al literaturii române.
20 Februarie 2017 | 14:59
O expoziţie foto-documentară, dedicată memoriei Holocaustului, va fi vernisată la Chişinău
Marţi, 21 februarie, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va fi vernisata expoziţia „Drepţi între popoare”, prezentată în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10 Februarie 2017 | 13:14
O nouă premieră la Teatrul Naţional „Satiricus”
Spectacolul „Migraaaanţi sau prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă”, montat în noiembrie 2016 în Franţa, iar recent în Italia, va fi jucat în premieră la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău, săptămâna viitoare. Spectacolul fost realizat în viziunea regizorului Alexandru Grecu, inspirat de cea mai nouă piesă a celebrului dramaturg francez de origine română, Matei Vişniec, relatează Moldova 1.
01 Februarie 2017 | 14:14
Cel mai nou scurtmetraj al regizorului Igor Cobâleanski va fi lansat la Chişinău
După ce a avut premieră naţională în România, a cucerit trofee importante la Festivalul Internaţional de Film din Tallinn şi a fost selectat pentru alt festival internaţional din Cairo, cel mai nou scurtmetraj al regizorului Igor Cobâleanski va fi lansat şi la Chişinău, relatează Moldova 1.
13 Ianuarie 2017 | 10:32
Un spectacol muzical-literar, dedicat poetului Mihai Eminescu, va avea loc la Chişinău
Un spectacol muzical-literar cu genericul „Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”, dedicat poetului naţional Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naştere, va avea loc astăzi, 13 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Teatrul „Alexei Mateevici” din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
12 Ianuarie 2017 | 14:34
Teatrul „Satiricus” va prezenta, în premieră, un spectacol la Tiraspol
În premieră, în data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” va prezenta un spectacol la Tiraspol, relatează Moldova 1.
23 Decembrie 2016 | 15:15
Două seri de colinde şi cântece de Crăciun în PMAN
Două seri de colinde şi cântece de Crăciun vor fi organizate pe 24 şi 25 decembrie lângă pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).
09 Decembrie 2016 | 14:58
„Pe aripile destinului” – cartea care descrie drama personală a Alionei Gherghilijiu
Aliona Gherghilijiu a scos recent de sub tipar romanul „Pe aripile destinului”. În carte este abordată drama copiilor cu părinţi plecaţi peste hotare, care e o problemă naţională, iar autoarea descrie povestea de viaţă personală. Riscurile acestui fenomen, rănile emoţionale şi dificultăţile generaţiei orfane ni le-a relatat Aliona Gherghilijiu, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”.
08 Decembrie 2016 | 14:48
Istoria Teatrului Naţional, adunată în două volume de carte
La Chişinău au fost lansate recent două volume despre istoria Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” (TNME) din capitală. Autorul uneia dintre cărţi, denumită „O cronică a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău: 1918-1930”, este chiar directorul teatrului, actorul şi regizorul Petru Hadârcă. El a fost invitatul emisiunii „Bună dimineaţa”, unde a vorbit despre conţinutul operei.
06 Decembrie 2016 | 23:14
Tablourile jurnalistei Gutiera Prodan expuse la Paris
„Luminile Sufletului Moldovenesc” este genericul expoziţiei la care vor fi prezentate tablourile jurnalistei şi editorului matinalului „Bună Dimineaţa”, Gutiera Prodan. Evenimentul organizat de Asociaţia U.I. „Constellation Culture” în colaborare cu Galeriile LEHALLE prezintă în perioada, 7-11 decembrie, vernisajul „Luminile Sufletului Moldovenesc: picturi şi broderii ornate cu perle” la Paris.
25 Octombrie 2016 | 15:16
Chişinăul va găzdui un Festival-concurs internaţional de muzică corală
Concursul de muzică corală camerală din Republica Moldova – „A ruginit frunza din vii”, este la cea de-a IX-a ediţie şi continuă să adune colective corale şi îndrăgostiţii de muzică academică cu ocazia Zilei Internaţionale a muzicii corale, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam