Loading
ro ru en
Afiş
Loading
16 Martie 2017 | 18:17
Ana Onică lansează al patrulea roman cu titlul „Suflete Pereche”
Între casă şi şcoală, mormane de caiete şi lucrări de verificat, pedagogul de limbă română Ana Onică are o pasiune care devine o adevărată aventură şi o nouă dimensiune în carieră. Vineri, 17 martie, lansează cel de-al IV-lea roman de autor cu titlul „Suflete Pereche”. Mai multe detalii autoarea a oferit într-un interviu în platoul emisiunii „Cine vine la noi”?
Ana Onică vine din satul Tomai, Leova. Este Absolventă a UPS "Ion Creangă", Chişinău. „Am plecat din sat, dar dorul şi dragul de baştină le am în suflet - sunt copilăria şi adolescenţa mea. Am scris din şcoală, versurile au fost publicate în ziarul raional. Am o familie frumoasă în care înţelegerea, armonia, stima, respectul şi dragostea împletesc cununa fericirii noastre” aşa îşi descrie viaţa în câteva cuvinte autoarea Ana Onică.

Pe lângă misiunea de pedagog, a participat activ la toate evenimentele de la 1992 încoace. A predat limba română pentru alolingvi în Parlamentul Republicii Moldova şi în toate Ministerele.

Debutează în literatură în vara (2015) cu romanul „Forţa iubirii” - scris noaptea în 9 luni, atât cât îi trebuie unui copil ca să vină pe astă lume. Titlul de debut este o explozie a sentimentelor, care a făcut înconjurul lumii. La 3 luni a reeditat acest roman. La invitaţia diasporei a călătorit „Pe urmele Ancuţei” eroina în mai multe ţări şi oraşe. Sunt abordate probleme majore, care au marcat soarta poporului basarabean - tragediile războiului din 1941-1945, foametea, deportările, lipsa locurilor de muncă, destrămarea familiilor, instabilitatea politică şi economică din ţară. Soarta copiilor crescuţi în lipsa părinţilor migraţi, a celor maltrataţi de părinţii alcoolici, dar şi soluţii. În aprilie, 2016, apare cartea de poezii „Reverie”, iar în august la cererea cititorilor din ţară şi de peste hotare a apărut „Forţa iubirii”, vol. 2.

„Am foarte multe întâlniri cu cititori. Mă bucură faptul că este înţeles corect mesajul, că cititorii, elevi şi adulţi, îşi pun întrebări şi caută răspunsuri, privesc la cele descrise dintr-o parte, „cu alţi ochi” . Acum se lucrează la traducerea acestui roman în limba italiană. Acum vin cu un alt roman „Suflete pereche”. Sunt realistă şi foarte atentă la detalii. Consult persoanele competente precum Octavian Misic-medic neurolog, doctor în ştiinţe medicale, ca informaţia să fie veridică. Redau lupta Otiliei, o fată mioapă şi orfană la 16 ani, pentru supravieţuire, evitând să-şi „murdărească sufletul”.

entimentele sincere de dragoste, încrederea în frumos şi bine încununează soarta eroilor, care sun supuşi la grele încercări”, a declarat autoarea esenţa romanelor scrise cu dăruire.

Lansarea romanului „Suflete Pereche” va avea loc vineri, 17 martie la biblioteca Bogdan Petriceicu Hasdeu.
 

Vedeţi interviul integral cu Ana Onică, în secvenţa video ataşată. Urmăriţi întreaga emisiune „Cine vine la noi”? AICI.
 
Postat de: Doina Bejenari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam