Loading
ro ru en
Afiş
Loading
25 Aprilie 2018 | 11:33
Centenarul Filmului Românesc - la Chişinău
Începând cu 27 aprilie, ora 17:00, la cinematograful Odeon, în Chişinău se lansează proiectul „Centenarul filmului românesc: 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe”.
Proiectul cuprinde un traseu istoric: România — Republica Moldova — Cernăuți. Evenimentul va cuprinde proiecțiile de filme românești: „Pădurea spânzuraților”, ”Două lozuri” și ”Afacerea Est” în debutul traseului din Basarabia.

Evenimentul va începe cu o conferință de presă-eveniment, iar în continuarea lansării, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul Pădurea spânzuraților, al doilea film din Caravana „Centenarului Filmului Românesc”. La proiecție vor fi prezenți criticul de film Irina-Margareta Nistor și consultatul cinematografic, Ileana Popovici.

Pe 28 aprilie, la ora 17.30, Caravana „Centenarului Filmului Românesc” ajunge la Călărași, la Casa de Cultură, unde va fi proiectat filmul „Două lozuri”, în prezența criticului de film, Irina-Margareta Nistor.

La Strășeni se va proiecta filmul „Afacerea Est”. Proiecția poate fi vizionată pe 29 aprilie, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură. Invitați speciali sunt Irina-Margareta Nistor și actorul Daniel Busuioc.

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Proiectul „Centenarul filmului românesc:100 de ani, 100 de filme, 100 de orașe” este organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi. Centenarul Filmului Românesc a fost lansat anul acesta, pe 3 februarie, la Iași, orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.
 
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam