Loading
ro ru en
Afiş
Loading
17 Octombrie 2016 | 18:18
Chişinăuienii, invitaţi să descopere capitala cu „BiblioTur”
Noi servicii informaţionale pentru utilizatorii bibliotecilor publice vor fi prezentate miercuri, 19 octombrie, la Biblioteca Municipală ,,B. P. Hasdeu”. Acţiunea culturală va întruni bibliotecarii chişinăuieni, dar şi invitaţi din România şi Ucraina, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Biblioteca municipală împlinește 139 de ani, ocazie cu care va fi organizată o tarabă a serviciilor oferite pentru comunitatea chișinăuiană. Cele 27 de filiale vor prezenta peste 80 de servicii într-o formă de tarabă, ceea ce va permite organizarea unui spațiu special pentru fiecare expoziție prin demonstrare, învățare și prin interactivitate, aplicând tehnologiile informaționale. Utilizatorii vor învăța cum să lucreze cu o tabletă, cum să acceseze biblio-raftul, serviciu nou al bibliotecii, dar și multe alte lucruri utile”, a declarat directoarea adjunctă a Bibliotecii Municipale ,,B. P. Hasdeu”, Tatiana Coșeri.

De menţionat că miercuri va fi lansat un serviciu nou, „BiblioTur – descoperim Chișinăul”. Proiectul este o ocazie pentru tineri de a cunoaște şi a descoperi istoria orașului Chișinău.

Totodată, vor fi organizate pentru bibliotecari trei concursuri – „Cel mai frumos stand amenajat”; „Cel mai eficient material promoţional” și „Cea mai convingătoare prezentare”, iar câştigătorii vor fi desemnaţi chiar de către participanţi.

Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei naționale „Ne vedem la bibliotecă!”, ce își propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare cetăţean poate beneficia de servicii moderne și activități interactive.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam