Loading
ro ru en
Afiş
Loading
26 Septembrie 2017 | 12:29
Chişinăul va găzdui conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”
În perioada 28-30 septembrie la Chişinău va fi organizată conferinţa internaţională „Latinitate, Romanitate şi Românitate”. Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuţii între specialiştii din domeniului istoriei şi al culturii din România, Republica Moldova şi din diaspora românească, pentru a evidenţia moştenirea istorică a spaţiului românesc în contextul general european, relatează Radio Moldova Actualităţi.

La conferință vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, și din diaspora românească, dar și studenți de la universități de profil din Republica Moldova.
 
Conferința va fi structurată pe mai multe paliere în cadrul cărora vor fi abordate mai multe tematici referitoare la identitatea românească și coordonatele formării acesteia. 

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam