Loading
ro ru en
Afiş
Loading
21 Octombrie 2016 | 19:19
Chişinăul va găzdui Turneul internaţional de judo
Forfotă mare înaintea Turneului internaţional de judo „Cupa Oleg Creţu”. În acest weekend, sportivi din 17 ţări vor lupta la o competiţie de anvergură, care ar putea fi inclusă în circuitul internaţional. În cadrul evenimentului, va fi organizat şi un master-class, oferit de două legende ale luptei în kimono-uri, relatează Mesager.
Peste 300 de judocani din Republica Moldova, Georgia, Franța, Grecia și multe alte țări vor ieși pe tatami, sâmbătă, 22 octombrie, pentru a-și demonstra forța. Turneul, desfășurat între cadeți, la diverse categorii de greutate, va oferi șansa de afirmare a noilor talente.

Legenda sportului, Oleg Crețu, fost vicecampion european și campion paralimpic, a cărui nume poartă turneul internațional dar și Școala specializată de judo din capitală, consideră că micii judocani moldoveni vor face față provocării.

„Sunt convins că acest turneu îi va înaripa și motiva și mai mult pe tinerii judocani. Tânăra generație este viitorul nostru de mâine”, a declarat Oleg Crețu.
Organizatorii competiției speră că aceasta să fie inclusă în lista evenimentelor anuale internaționale.

Duminică, 23 octombrie, în cadrul turneului, care va avea loc la Sala Polivalentă din capitală, este programat și un master-class, oferit de Oleg Crețu și oaspetele de onoare, campionul olimpic Taghir Haibulaev.

În organizarea campionatului s-au investit peste 530 de mii de lei.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam