Loading
ro ru en
Afiş
Loading
25 Octombrie 2016 | 15:16
Chişinăul va găzdui un Festival-concurs internaţional de muzică corală
Concursul de muzică corală camerală din Republica Moldova – „A ruginit frunza din vii”, este la cea de-a IX-a ediţie şi continuă să adune colective corale şi îndrăgostiţii de muzică academică cu ocazia Zilei Internaţionale a muzicii corale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„La ediția a IX-a a Festivalului-concurs internațional de muzică corală „A ruginit frunza vii”, unicul din Republica Moldova, vor participa 22 de colective corale din Republica Moldova, Macedonia, Polonia, Slovacia și țările baltice”, a declarat organizatoarea celei de-a IX-a ediții a Festivalului-concurs, Elena Marian.

Potrivit ei, scopul evenimentului este de a promova arta corală națională pe plan intern și extern, precum și dezvoltarea tinerilor talente în domeniul artei corale.

„În cadrul festivalului din acest an, vom dezvolta în premieră un master clas internațional, la care maestrul din Macedonia, Zapro Zaprov, va susține lecții cu toate colectivele prezente. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la 27 octombrie, a doua zi, pe 28, cu începere de la ora 10:00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, se va desfășura concursul propriu-zis. Ziua a treia, 29 octombrie, va fi o zi a muzicii naționale, desfășurată cu evoluarea colectivelor participante la Palatul Republicii. Pe 30 octombrie, cu începere de la ora 11:00, colectivele vor fi repartizate prin bisericile din capitală, dar și în cele din preajma Chișinăului, unde vor interpreta muzică sacră. În seara aceleiași zile, va avea loc Gala Laureaților, ceremonia de închidere a evenimentului”, a menționat Elena Marian.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam