Loading
ro ru en
Afiş
Loading
20 Februarie 2018 | 19:22
Concertele Primăverii la Filarmonica Naţională
Anotimpul renaşterii – primăvara va fi sărbătorit la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” cu o serie de concerte. Astfel, fiecare oaspete al Filarmonicii îşi va dezvolta armonia interioară, absorbind din concertele primăverii
Educația prin muzică este un adevăr, iar fiecare gen de concert și spectacol își are publicul său. De acest lucru este convinsă Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii, care a oferit mai multe detalii despre concertele primăverii.

Avalanșa de evenimente începe cu 23, 24 și 25 februarie, unde putem urmări cea de a 22-a ediție a festivalului concurs „Crizantema de argint„ unde vor evalua interpreți consacrați.

Luna martie începe cu tradiționalul festival de muzică internațională „Mărțișor”, care va cuprinde o serie de concerte și spectacole minunate, dedicate în special femeilor.

Cele nouă zile de muzică calitativă încep cu data de 2 martie, cu un concert Vocal-Simfonic, în care puteți asculta piesele celebrilor interpreți Andrei Jelihovschi și Igor Țurcanu, care vor cânta cu 3 soprane.

Pe 4 martie va evolua orchestra de jazz din orașul Tiraspol.

Un concert special pe data de 5 martie susținut de Orchestra Simfonică a Companiei „Teleradio – Moldova”,  alături de maestrul Gheorghe Mustea, soliștii Mihai Munteanu și Constantiv Moscovici.

Cei 25 de ani de activitate artistică a duetului de pianiști Anatolie Lapicus și  Iurie Mahovici vor fi sărbătoriți pe 6 martie.

Cu o notă exotică vom întâmpina data de 7 martie alături de o formație din China, care vine cu programul „Vocea interioară a Mongoliei”.

Ziua Internațională a femeii, 8 martie, va fi sărbătorită alături de formația „Mirage” din Letonia.

Pe data de 9 martie Filarmonica va găzdui un Concert Simfonic acompaniat de dirijorul rus Igor Verbitsky.

Festivalul „Mărțișor„ se încheie pe data de 10 martie, cu un spectacol folcloric ce are genericul „Mândrulița, foare rară”.

Fondată în 1940, în decursul celor  78 ani de activitate Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” a devenit cea mai importantă instituţie de concerte din Republica Moldova, găzduind prestații inedite.
 

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam