Loading
ro ru en
Afiş
Loading
19 Iulie 2017 | 16:13
Cuhneşti Art Fest - festivalul ce împleteşte arta plastică şi muzica
De pe 28 până pe 30 iulie, comuna Cuhneşti din raionul Glodeni va deveni gazda unei tabere de creaţie pentru tineri artişti locali. Aceştia vor avea posibilitatea să creeze în aer liber, pentru ei fiind amenajate corturi pe luncile Prutului. Mai multe despre festival ne-au spus la emisiunea „Bună dimineaţa” cei care se ocupă de organizare: Alex Calancea şi Alexei Vidraşco, sculptor din Cuhneşti.
Festivalul de la Cuhnești va întruni artiști care vor fi lăsați timp de o săptămână să creeze în aer liber. Ei vor sta în corturi și se vor hrăni cu mâncare gătită la cuptor.

„Prima zi, 28 iulie va fi întâlnirea artelor – muzica cu pictura, sculptura, poezia. O să fie o parte foarte interesantă: în timp ce o să se cioplească, picteze, noi o să conturăm prin muzică acțiunile lor. Va fi improvizație totală. Pe 29 povestim despre școala muzicală, oamenii din sat, istoria satului. Pe data de 30 o să fie închiderea simpozionului și festivalului printr-un joc mare, unde o să fie combinație dintre folclor și rock. În fiecare seară o să fie voci superbe din Chișinău”, a spus Alex Calancea.

Cuhnești Art Fest va fi un festival-experiment, care va scoate în evidență arta plastică prin muzică și invers.  

„Invităm pe toată lumea să se conecteze cu noi și să admire muzica și masterclassurile de artă și sculptură„ a adăugat sculptorul Alexei Vidrașco.
După cum a menționat și Alex Calancea, Cuhnești Art Fest va fi un festival non-comercial, fără bilete, un festival de suflet, unde sunt invitații toți cei care apreciază arta și care vor să descopere noi locuri frumoase la nordul țării. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam