Loading
ro ru en
Afiş
Loading
02 Iunie 2017 | 19:28
DescOPERĂ armoniile muzicii clasice la Orheiul-Vechi
Cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOPERĂ” vine cu mai multe noutăţi pentru melomani. Evenimentul se va desfăşura în perioada 9-11 iunie în Rezervaţia cultural naturală „Orheiul-Vechi”, astfel că spectatorii vor putea descoperi aici armoniile muzicii, dar şi locurile de o aleasă frumuseţe, relatează Mesager.
Cel mai vizitat de către turişti loc din Republica Moldova, rezervaţia Orheiul-Vechi va fi pentru a doua oară gazda festivalului  „DescOPERĂ”.

„Într-un cadru natural extraordinar, impregnat de vestigii istorice, de tradiţiile noastre populare, iată că se înscrie un festival de muzică clasică în aer liber. Se produce pe parcursul a trei zile cu cele mai importante forţe artistice”, a declarat ministra Culturii, Monica Babuc.

„Asemenea evenimente precum „DescOPERĂ” reprezintă o modalitate de a aduce turişti care ştiu să preţuiască valorile culturale, tradiţiile bogate ale neamului care din păcate în Europa nu-s la acelaşi nivel ca în Republica Moldova. Contribuţia noastră, a celor care participăm la aceste festival este contribuţia în dezvoltarea unei industrii puţin dezvoltate în Republica Moldova -  industria turismului”, a declarat vicedirectorul proiectului de competitivitate, Diana Lazăr.

Festivalul se va desfăşura în trei locaţii pitoreşti. Preţul biletelor la un spectacol este de 150 de lei, iar abonamentul pentru toate cele trei seri face 300 de lei. Se vor bucura de facilităţi studenţii şi pensionarii, care vor  achita 100 de lei.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam