Loading
ro ru en
Afiş
Loading
12 Ianuarie 2018 | 18:30
Descoperă eroii din localitatea ta şi fă-i cunoscuţi întregii lumi
Înscrierea la concursul cu tematică istorică pentru elevi şi studenţi, cu genericul: „Descoperim eroi în localitate la noi – secolul al XX-lea”, lansat de Eustory Moldova, este posibilă până pe data de 31 ianuarie.
Scopul acestuia este de a încuraja tinerii, cu vârste cuprinse între 14 și 21 de ani, să-și dezvolte capacitățile de învățare prin cercetare, abordând subiectele din domeniul istoriei contemporane și anume viața unor oameni simpli, care pot fi considerați eroi, datorită unor experiențe care au avut un impact asupra familiei lor și/sau a comunității.

Până pe 5 aprilie participanții urmează să depună proiecte de grup (maxim patru persoane) și individuale, sub diverse forme: eseu, poster, jurnal-cronică, jurnal-academic.

Gala de premiere va încununa concursul, iar cei mai buni patru câștigători vor reprezenta Republica Moldova la o tabără de studiere a istoriei, organizată în Berlin, Germania. 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam