Loading
ro ru en
Afiş
Loading
10 Octombrie 2018 | 10:40
Documentare despre problemele actuale ale omenirii vor fi proiectate la Chişinău
Organizaţia Naţiunilor Unite în Moldova şi Festivalul Internaţional de Film Documentar „Cronograf” desfăşoară, în perioada 24-26 octombrie, Zilele Festivalului de Film Documentar Millenium la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Astfel, pe  parcursul a trei zile, la Cinematograful „ODEON” din Chișinău vor fi proiectate câteva documentare premiate la Festivalul Millenium de la Bruxelles.
 
Publicul va putea viziona șase documentare de lung metraj despre problemele curente ale omenirii: migrație, refugiați, deţinuţi, conflicte, ecologie, parcursuri istorice şi personale inedite.
 
Filmele vor fi proiectate zilnic, începând cu orele 17:00 și 19:00. Intrarea este gratuită.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam