Loading
ro ru en
Afiş
Loading
04 Octombrie 2016 | 10:30
Expoziţia „Libertatea creaţiei – de la Lipcani la Cahul", la un muzeu din capitală
În contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei va avea loc marţi, 4 octombrie, inaugurarea expoziţiei „Libertatea creaţiei – de la Lipcani la Cahul”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În premieră, vor fi prezentate creațiile artistice ale deținuților din 17 instituții penitenciare din țară. Creațiile cuprind lucrări de pictură, pirogravură și floristică, realizate în diferite tehnici – ulei, grafică, acuarelă, guaș și cafea.
 
Expoziția va putea fi vizitată până pe 11 octombrie.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam