Loading
ro ru en
Afiş
Loading
30 August 2016 | 17:20
Expoziţia-concurs „Saloanele Moldovei”, la Chişinău
Ediţia a 26-a a expoziţiei-concurs de artă plastică contemporană ,,Saloanele Moldovei”, va fi vernisată mâine, 31 august, la Centrul Expoziţional ,,Constantin Brâncuşi” din Chişinău. La ,,Saloanele Moldovei” participă artişti plastici din Republica Moldova şi România şi întruneşte circa 300 de lucrări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Invităm toţi amatorii care iubesc arta plastică, să vină la vernisarea expoziţiei. Ediţia din acest an este dedicată jubileului de 100 de ani a maestrului Mihai Grecu, Premianţii din partea Republicii Moldova în acest an sunt Vladimir Palamarciuc, Dumitru Iazan şi Octavian Romanescu. Va fi lansat la vernisaj şi catalogul acestei ediţii. Este bine că expoziţia coincide şi cu Ziua Limbii Române”, a declarat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Dumitru Bolboceanu.
 
Expoziția-concurs „Saloanele Moldovei”, a fost inaugurată în luna iulie la Bacău, prin trei vernisaje. Acestea au fost găzduite de Galeriile „Arta”, „Ioan Frunzetti” și „George Apostu” din Bacău, scrie Agerpres. Potrivit sursei citate, „Saloanele Moldovei” demonstrează că reprezintă un etalon al performanței în artă, dar și o fișă clinică, un sinoptic al artelor și, mai ales un grafic al speranței, ce contribuie la depășirea obstacolelor birocratice, uneori politice.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam