Loading
ro ru en
Afiş
Loading
26 August 2016 | 11:20
Expoziţia-eveniment cu genericul „Moldova-25”, la Biblioteca Naţională
Expoziţia-eveniment cu genericul „Moldova-25”, consacrată sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 12:00, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La expoziție vor fi prezentate documente din colecțiile Bibliotecii Naționale ce țin de mișcarea națională pe teritoriul Basarabiei în diferite perioade, atât din perioada interbelică, cât și din perioada postbelică, până la proclamarea Independenței Republicii Moldova, documente despre Marea Adunare Națională și impactul ei în societate, despre simbolurile statalității, acte ce de descriu aspectele conflictului transnistrean.
 
Expoziția-eveniment „Molodva-25” va fi deschisă până pe data de 7 septembrie, curent.
 
Începând cu 8 septembrie 2016, expoziția-eveniment va fi prezentă în cadrul şedinței oficiale a Parlamentului, consacrată celor 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, ce se va desfășura în incinta Palatului Republicii.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam