Loading
ro ru en
Afiş
Loading
29 Noiembrie 2017 | 17:00
Expoziţia naţională a meşterilor populari, inaugurată la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
Obiecte de uz casnic, păpuşi zâmbitoare, panouri decorative, jucării pentru Pomul de Crăciun şi alte minunăţii, toate realizate din fibre vegetale, pot fi admirate la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, unde a fost inaugurată Expoziţia naţională a meşterilor populari, relatează Mesager.
Expoziţia este una competitiviă, cei mai buni meşteri fiind încurajaţi cu premii de Centrulul Naţional de Conservare şi promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

„În ţară avem circa 25 de meşteri care practică meşteşugul din fibre vegetale. La expoziție sunt prezenți cu lucrări 16 cei mai buni meşteri. Suma totală a premiilor este de zece mii de lei. Premiul Mare e în valoare de  1500 lei”, spune Diana Dicusarî, directoarea Centrului Național pentru Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Expoziţia va putea fi admirată la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală timp de trei luni.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam