Loading
ro ru en
Afiş
Loading
17 Iulie 2017 | 13:33
Expoziţie dedicată deportărilor din perioada totalitară, inaugurată la Muzeul de Etnografie
O expoziţie de fotografii, dedicate deportărilor din perioada totalitară, va fi deschisă până pe 3 august la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Paginile tragice ale istoriei au fost oglindite prin intermediul fotografiilor de epocă, dar şi a celor realizate în familiile deportate, de către fotojurnalista Clary Estes din Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Autoarea este o americancă de Corpul Păcii care trăiește în Republica Moldova deja de doi ani și care a locuit, în același timp, în familii de deportați. Astfel, ea reușit să cunoască viața, istoria lor, dar și tot îndemnul inimii lor. Pe mine, de exemplu, m-au impresionat foarte mult fotografiile când aceste familii au fost exilate”, a declarat şefa Secţiei activităţi expoziţionale şi culturale din cadrul  Muzeului,  Valentina Onofriescu.
 
Fotografiile sunt însoţite de textele unor interviuri cu protagoniștii de pe aceste documente. La pregătirea expoziţiei, fotojurnalista  americană, Clary Estes, a fost ajutată de muzeograful Ghenadie Popescu.
 
„Este un proiect al unei fotojurnaliste venite dintr-o altă țară, cu o altă mentalitate și s-a ciocnit aici cu o situație care i-a trezit curiozitatea, interesul. Sunt două familii prinse în imagini pe care ea le-a considerat importante pentru a reda fenomenul deportărilor”, a declarat muzeograful Ghenadie Popescu.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam