Loading
ro ru en
Afiş
Loading
12 Septembrie 2018 | 15:18
„Bostaniada 2018” va avea loc pe 22 septembrie la Bălăbăneşti
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului etno-gastronomic „Bostaniada” va avea loc pe 22 septembrie, pe malul lacului din Bălăbăneşti, Criuleni.
Festivalul „Bostaniada” a fost lansat în anul 2012 ca un tribut adus agriculturii și agricultorilor și ultimelor recolte ale toamnei târzii - dovlecii. Evenimentul are scopul de a promova activitatea producătorilor autohtoni de dovleci, dar și alte produse agricole autohtone. Festivalul mai promovează turismul rural, bucatele din dovleac și cele mai cunoscute bucate tradiționale, meșteșugăritul și arta populară.

Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul „Cel mai mare dovleac”. De asemenea, festivalul va fi un loc unde turiștii străini vor face cunoștință cu gastronomia și băuturile tradiționale, vinul nou și folclorul moldovenesc, iar cetățenii Republicii Moldova își vor aminti gustul copilăriei prin plăcintele cu bostan, sucurile de casă și vinul tulburel.
 
Mai mult, pe 22 septembrie, la Bostaniada 2018 va fi organizat un concert live pe parcursul întregii zile. Vor evolua: Vali Boghean, „Trigon”, „7 klase”, Moldovan National Youth Orchestra, Corul „Cantabile”, dar și cele mai talentate colective artistice din raionul Criuleni.
 
Evenimentul este organizat sub egida Proiectului „Discover the routes of life”. Partenerii strategici ai festivalului sunt Ambasada Suediei în Republica Moldova și Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova implementat de către Chemonics International. Partener general al evenimentului este Consiliul Raional Criuleni.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam