Loading
ro ru en
Afiş
Loading
17 Septembrie 2017 | 09:35
Festivalul „George Enescu” trece Prutul
Festivalul Internaţional de Muzică „George Enescu”, desfăşurat sub patronajul preşedintelui României, îşi extinde aria geografică a concertelor până la Chişinău. Astfel, pe 20 septembrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din capitală va fi organizat pentru prima oară un concert de excepţie în cadrul prestigiosului eveniment.
Potrivit Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, sub bagheta maestrului Mihail Agafiţa.

În program sunt incluse Simfonia I în Mi bemol major, op.13 de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră simfonică – „Moments” de Ghenadie Ciobanu și Pini di Roma de Ottorino Respinghi.

Solista serii va fi violonista Rusanda Panfili, originară din Republica Moldova. Ea și-a început cariera internațională încă de la frageda vârstă de zece ani, câștigând primul concurs internațional în Italia, iar la 11 ani devine una dintre cele mai tinere studente ale Conservatorului din Viena.

Pe lângă concertul de la Filarmonică, în dimineața zilei de 20 septembrie, ora 11:00, la Galeria „La Rond” din spatele monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, va fi inaugurată expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Limba română este foarte bogata în expresii şi proverbe populare, care sunt o reflectare a gândiri specifice naţiunii noastre. Deşi multe vorbe populare sunt date uitării, nu le mai cunoaştem sau le ignorăm preferând englezismele, acestea nu pot fi înlocuite şi nici traduse în alte limbi. Aliona Zgardan-Crudu, doctor în filologie , vine mâine la „Bună dimineaţa de Weekend” să ne convingă despre puterea cuvintelor orânduite de popor.
Moldova 1
Simbolul primăverii, ajuns şi în casele conaţionalilor noştri de peste hotare, a fost sărbătorit în cadrul mai multor evenimente dedicate renaşterii naturii. Cum a fost sărbătorit Mărţişorul de către diasporă, dar şi cum cinstesc moldovenii din toate colţurile lumii, tradiţiile şi obiceiurile, aflaţi duminică, 18 martie, începând cu ora 12:00 la emisiunea „Moldoveni de pretutindeni”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam