Loading
ro ru en
Afiş
Loading
24 Februarie 2017 | 13:00
Festivalul internaţional de muzică „Mărţişor”, la cea de-a 51-a ediţie
Festivalul internaţional de muzică „Mărţişor” a ajuns la cea de-a 51-a ediţie. Anul acesta, programul festivalului cuprinde 48 de spectacole inedite, dintre care 22 se vor desfăşura la Chişinău, iar altele 28 - în 20 de raioane ale republicii, inclusiv la Molovata şi Râbniţa, în perioada 1-10 martie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit ministrei Culturii, Monica Babuc, programul festivalului include mai multe premiere. „Festivalul „Mărţişor” a fost cel care de-a lungul celor 51 de ani a adunat nume excepţionale pe scenele din Republica Moldova. Acest lucru a oferit posibilitatea oamenilor, ca o dată cu bucuria venirii primăverii, evocarea legendei mărţişorului, să ne întâlnim la noi acasă cu nume motorii ale muzicii internaţionale. Am încercat să aducem şi în acest an un program inedit. Vom avea participanţi din zece ţări”, a declarat Monica Babuc.
 
Cel mai vechi festival internațional de muzică din ţară este organizat de Ministerul Culturii, în colaborare cu Palatul Național „Nicolae Sulac”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă și Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.  

Festivalul a fost lansat la Filarmonică acum 51 de ani şi a fost fondat de doi valoroşi reprezentanţi ai culturii naţionale. Evenimentul s-a transformat într-o tradiţie extraordinară. Cu toate că au loc concomitent multe concerte, sălile sunt pline de oameni care aşteaptă muzică de calitate”, afirmă Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, citată de Mesager.

La Palatul Naţional „Nicolae Sulac” vor avea loc cele mai multe concerte. Aici va fi dat start sărbătorii primăverii pe 1 martie şi tot pe această scenă în final va avea loc concertul jubiliar al Formaţiei „Noroc” - 50 de ani de la fondare. „Toţi au emoţii, toţi îşi doresc concerte de calitate. Programul este foarte variat. Dorim ca fiecare spectator să se regăsească în aceste concerte”, spune Andrei Locoman, directorul Palatului Naţional „Nicolae Sulac”. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam