Loading
ro ru en
Afiş
Loading
01 Septembrie 2017 | 20:05
Festivalul „Maria Bieşu” a ajuns la a XXV-a ediţie
E început de toamnă şi revine unul dintre cele mai importante evenimente culturale, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Cea de-a 25-a ediţie se va desfăşura în perioada 8-17 septembrie, relatează Mesager.
Festivalul va debuta cu celebra operă „Madama Butterfly” de Puccini, care a consacrat-o pe Maria Bieşu în 1968, când a devenit cea mai bună Cio-Cio-San din lume.

În total vor fi prezentate cinci spectacole de operă şi două de balet.

În finalul evenimentului, organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Balet, cu susţinerea Ministrului Educației, Culturii și Cercetării va avea loc un concert de gală cu participarea artiştilor de la noi şi de peste hotare.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam