Loading
ro ru en
Afiş
Loading
07 August 2017 | 09:22
Festivalul Tineretului va avea loc pe 12 august la Chişinău
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova organizează, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Tineretului. Evenimentul se va desfăşura pe data de 12 august, pe strada pietonală Eugen Doga, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Festivalul Tineretului reprezintă puntea de legătură dintre tineri, organizații necomerciale, instituții de stat, agenți comerciali, etc. Astfel, prin intermediul acestui eveniment, actorii implicați pot discuta, identifica principalele probleme și soluții, pot aduce pe agenda autorităților prioritățile și interesele tinerilor.
 
La festival vor fi prezente 50 de organizații, iar una dintre activități va fi o discuție-panel, la care vor lua parte și reprezentanți ai ministerelor de resort. Subiectul abordat va fi „Educația interculturală și participarea tinerilor – tactici în prevenirea și soluționarea pașnică a conflictelor”.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam