Loading
ro ru en
Afiş
Loading
08 Noiembrie 2017 | 18:00
Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui concertul simfonic „Folclor şi tradiţii”
„Folclor şi tradiţii” este genericul neobişnuit pentru două concerte de muzică simfonică ce vor avea loc la Filarmonica naţională „Serghei Lunchevici” pe 9 şi 10 noiembrie. În cadrul acestor concerte vor evolua tineri instrumentişti de la noi, iar la pupitrul Orchestrei simfonice se va afla Carol Vitez, compozitor, violonist şi dirijor din Germania, relatează Moldova 1.
Deşi două seri la rând  vor fi interpretate creaţii de muzică clasică  de mare valoare.

Aceasta nu este prima colaborare a dirijorului, violonistului şi compozitorului Carol Vitez cu orchestra Filarmonicii de la Chişinău.

„Am avut bucuria să colaborez ca solist violonist cu această orchestră la Festivalul „Mărţişor”. Acum am bucuria să dirijez aceste două concerte, să fim ambasadori europeni, orchestra este minunată, o orchestră cu oameni extrem de talentaţi”, spune Carol Vitez.

În calitate de solişti se vor produce Radu Banariuc la vioară şi Nadejda Erhan la pian.

Concertul din 9 noiembrie va fi un prilej pentru  continuarea Campaniei „Tineri ambasadori europeni”, organizată de către Delegaţia Uniunii Europene şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Înainte de concert tinerii reprezentanţi mai multor ţări vor veni în faţa spectatorilor cu impresii despre valorile  europene, despre oportunităţile de studii, cercetare, angajare în câmpul muncii şi despre cultura muzicală a Europei.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam