Loading
ro ru en
Afiş
Loading
15 Septembrie 2017 | 10:02
Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare va avea loc la Chişinău
Peste 60 de experţi internaţionali şi locali vor participa, în perioada 21-23 septembrie, la Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare, care se va desfăşura, în premieră, în Republica Moldova.
Scopul Forumului este de a crea noi parteneriate între comunitatea de experți din cadrul centrelor de cercetare din Uniunea Europeană (UE) și a celor șase țări ale Parteneriatului Estic pentru a genera un impact maxim în domeniul cercetărilor, elaborării politicilor și eforturilor de promovare a valorilor europene în regiunea noastră, se menţionează într-un comunicat al Institutului pentru Politici şi Reforme Europene.

De asemenea, în cadrul evenimentului, experții vor analiza provocările și perspectivele viitorului relațiilor țărilor Parteneriatului Estic cu UE și respectiv vor formula un set de recomandări pentru Summit-ul Parteneriatului Estic ce va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie la Bruxelles.

Forumul este o inițiativa lansată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Institutul Georgian pentru Studii Strategice și New Europe Center de la Kiev, în cooperare cu Forumul Societății Civile al Parteneriatului Estic. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam