Loading
ro ru en
Afiş
Loading
05 Septembrie 2016 | 15:54
INTERVIU cu Petru Hadîrcă despre Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău îşi deschide uşile pentru cea de-a 95-a stagiune şi cea de-a II-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti de pe ambele maluri ale Prutului. Ce pregătesc actorii şi ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă pe scena Teatrului Naţional, ne-a spus în detalii directorul Petru Hadîrcă într-un interviu pe canapeaua emisiunii „Bună Dimineaţa”.
În cadrul Reuniunii vor fi prezentate producții recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale Teatrului gazdă și ale teatrelor naționale din Republica Moldova, cu accentul pe calitate, inedit, creativitate și exemplară rostire a limbii române.

Evenimentul  se desfăşoară sub egida Ministerului Culturii din Republica Moldova, a Ministerului Culturii din România, a Institutului Cultural Român și a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Mai multe detalii vedeţi în interviul video înserat, oferit în exclusivitate în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam