Loading
ro ru en
Afiş
Loading
20 Februarie 2017 | 14:59
O expoziţie foto-documentară, dedicată memoriei Holocaustului, va fi vernisată la Chişinău
Marţi, 21 februarie, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va fi vernisata expoziţia „Drepţi între popoare”, prezentată în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La eveniment vor rosti alocuțiuni ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, precum și directorul Kedem, Stella Harmelin.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău, expoziția foto-documentară „Drepţi între îopoare” ilustrează poveștile unor cetățeni români care, în anii Holocaustului, au avut curajul de a-și pune în pericol propria viață pentru salvarea cetățenilor evrei. Distincția „Drept Între Popoare” este conferită de statul Israel în semn de recunoaștere a contribuției la salvarea vieților semenilor și la perpetuarea valorilor democratice în timpuri de criză.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam