Loading
ro ru en
Afiş
Loading
10 Februarie 2017 | 13:14
O nouă premieră la Teatrul Naţional „Satiricus”
Spectacolul „Migraaaanţi sau prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă”, montat în noiembrie 2016 în Franţa, iar recent în Italia, va fi jucat în premieră la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău, săptămâna viitoare. Spectacolul fost realizat în viziunea regizorului Alexandru Grecu, inspirat de cea mai nouă piesă a celebrului dramaturg francez de origine română, Matei Vişniec, relatează Moldova 1.
O barcă şubredă, care abia se ţine pe suprafaţa apei, încărcată cu oameni speriaţi care fug de războiul din ţara lor – sunt secvenţe din spectacolul montat după cel mai nou text al dramaturgului francez de origine română, Matei Vişniec.

„Spectacolul este aproape de ceea ce se întâmplă astăzi în Europa, acel cal al lui Traian care a introdus această lume musulmană în inima creştinismului”, susține directorul artistic al Teatrului „Satiricus”, Alexandru Grecu.

„Este o dramă. Cunoaşteţi foarte bine ce se întâmplă în Europa şi cum sunt trataţi migranţii, este un spectacol foarte actual”, a opinat actrița Teatrului „Satiricus”, Irina Rusu.

Conform scenariului, migranţii sunt supravegheaţi de către traficanţi şi de ajutorii acestora. „Este un spectacol social, un spectacol mai mult cerebral, un spectacol care ne pune într-o discuţie foarte dură ce trebuie să facem în situaţia când are loc această nenorocită globalizare”, a mai menționat directorul artistic al Teatrului „Satiricus”, Alexandru Grecu.

După ce a văzut şi a apreciat spectacolul „Angajare de clovn”, montat la „Satiricus” după piesa sa, renumitul dramaturg, Matei Vişniec, a promis să revină la Chişinău pentru a vedea noua creaţie scenică „Migraaaanţii sau prea suntem mulţi pe această barcă”.

Premiera va avea loc pe 17 februarie.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam