Loading
ro ru en
Afiş
Loading
03 Iunie 2017 | 17:24
Ororile foametei din 1946-1947 vor fi prezentate într-un spectacol la Iaşi
Ororile foametei din 1946-1947 sunt tema spectacolului „Seceta roşie”, ce va avea premiera pe 6 şi 7 iunie la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” de la Iaşi. Spectacolul-document este realizat după realităţile basarabene din „Cartea foametei”, semnată de cercetătoarea Larisa Turea, relatează Mesager.
Viziunea regizorală îi aparţine lui Petru Hadârcă, director al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

La temelia spectacolului sunt mărturiile zguduitoare ale supraviețuitorilor foametei din Basarabia, realităţi monstruoase aduse în scenă cu multă sensibilitate de artiştii Naţionalului din Iaşi. 

Muzica este semnată de Valy Boghean, iar mişcarea scenică de coregraful de la teatrul Satiricus din Chişinău - Dumitru Tanmoşan.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam