Loading
ro ru en
Afiş
Loading
02 Octombrie 2017 | 11:52
Parlamentul va găzdui o conferinţă regională privind respectarea egalităţii de gen
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen (UN Women) şi Abilitarea Femeilor şi Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) vor organiza pe 3 şi 4 octombrie o conferinţă regională, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova şi susţinută de Guvernul Suediei, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Conferinţă regională, va reuni, în premieră, în jur de 90 de deputate și deputați, funcţionari locali aleşi și reprezentanţi ai societăţii civile din 11 ţări din Europa de Est și Asia Centrală.
 
Participanții vor discuta despre modalităţile de promovare a egalităţii de gen și a drepturilor omului prin intermediul unor parlamente și guverne mai echitabile, mai credibile și mai responsabile. De asemenea, vor face schimb de bune practici privind legislaţia și politicile sensibile la dimensiunea de gen și vor identifica modalităţi de abordare a provocărilor persistente, precum violența împotriva femeilor, practicile discriminatorii și dăunătoare și munca casnică neremunerată a femeilor.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam