Loading
ro ru en
Afiş
Loading
26 August 2017 | 09:29
Palatul Republicii va găzdui Gala Premiului Naţional 2017
Gala Premiului Naţional 2017, consacrată aniversării a 26-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, se va desfăşura astăzi, 26 august, la Palatul Republicii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Premiul Naţional 2017 va fi acordat în domeniul științei lui Dragoș Vicol, Gheorghe Baciu, Dmitri Parmacli, Alexandru Stratan, Gheorghe Postică. În domeniul culturii și artei de Premiul Național se va învrednici: Teodor Chiriac, Leon Știrbu, Iurie Sadovnic, Alexandru Cozub, Igor Cobileanschi, iar în domeniul sportului  - Larisa Popova.
 
Astăzi, de la ora 17:10, puteţi urmări decernarea Premiilor Naționale 2017 în direct, la Moldova 1 sau on-line, pe TRM.MD.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam