Loading
ro ru en
Afiş
Loading
09 Decembrie 2016 | 14:58
„Pe aripile destinului” – cartea care descrie drama personală a Alionei Gherghilijiu
Aliona Gherghilijiu a scos recent de sub tipar romanul „Pe aripile destinului”. În carte este abordată drama copiilor cu părinţi plecaţi peste hotare, care e o problemă naţională, iar autoarea descrie povestea de viaţă personală. Riscurile acestui fenomen, rănile emoţionale şi dificultăţile generaţiei orfane ni le-a relatat Aliona Gherghilijiu, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”.
Când era mică, mama autoarei a plecat peste hotare, iar ea cu sora au rămas în grija bunicii. Acest lucru a marcat-o pe Aliona Gherghilijiu și a motivat-o să scrie romanul, în care vine cu sfaturi pentru copiii care au părinți peste hotare. Ea îi îndeamnă să nu lase mâinile în jos, să muncească, să creadă că pot avea realizări frumoase, chiar dacă sunt nevoiți să treacă prin momente dificile.

Cartea a fost scrisă în două luni, iar pe copertă este fotografia autoarei, de când a fost mireasă. A hotărât să pună această fotografie pentru că romanul conține detalii intime, din viața ei.

La moment, Aliona a spus că lucrează la o nouă carte, despre care ne va da detalii mai târziu.

Autoarea romanului este proaspăt venită în rândul scriitorilor, fiind jurist de profesie.
 
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam