Loading
ro ru en
Afiş
Loading
22 Iunie 2016 | 17:35
Premieră la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”
Legendarul balet „Spartacus” revine pe scenă după câteva decenii de la prima montare. Astfel, spectatorii sunt aşteptaţi la eveniment pe 24 şi 28 iunie, relatează Mesager.
„Spectacolul reprezintă o explozie de emoţii şi patimi, dragoste, ură, intrigi, trădări. Spartacus este baletul foarte solicitat pe scenele lumii”, spune Natalia Corotcova, director artistic trupa de balet.

Baletul a fost montat în premieră la Chişinău în 1975.

Scenografia este semnată de maestrul Iurie Matei, iar costumele sunt realizate de Anastasia Spătaru.

Rolurile principale din spectacol, cel al lui Spartacus şi a soţiei sale sale Phrygia, au fost distribuite cuplului Cristina şi Alexei Terentiev.

Odată cu premiera baletului „Spartacus” se încheie şi cea de-a 59-a stagiune a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam