Loading
ro ru en
Afiş
Loading
29 Septembrie 2017 | 18:17
Programul manifestărilor consacrate Hramului oraşului Chişinău
Capitala Republicii Moldova, Chişinău, va sărbători sâmbătă, 14 octombrie, Hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Sărbătoarea va fi marcată prin mai multe evenimente şi manifestări culturale. Astfel, programul evenimentelor cultural-artistice va începe dimineaţă, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi liturghia de hram la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.
Potrivit Primăriei Chișinău, inaugurarea festivă a Hramului oraşului Chişinău va avea loc la ora 11:00 în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”. Tot aici vor fi vernisate un şir de expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte şi floristică.

Chișinăul va găzdui pe 14 octombrie și un șir de competiții municipale. Programul de sărbătoare prezentat de către preturile de sector va începe la ora 12:00 și va dura până la ora 20:00. Potrivit Primăriei Chișinău, concertul dedicat hramului orașului Chișinău va începe la ora 17:00 și se va încheia la 23:30.
 
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam