Loading
ro ru en
Afiş
Loading
12 Septembrie 2017 | 12:22
Războiul şi acţiunea umanitară în fotografii
O expoziţie de fotografii, intitulată „Războiul şi acţiunea umanitară: lecţiile istoriei”, va fi vernisată joi, 14 septembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Expoziţia reflectă activitatea deosebită desfăşurată de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) pentru ajutorarea celor aflaţi în suferinţă, de la începuturi până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia cuprinde peste 50 de imagini de la sfârşitul secolului XIX – mijlocul secolului XX.
Fotografiile expuse reprezintă mărturii documentare ale unor momente tragice ce au marcat istoria secolelor XIX-XX: Războiul ruso-turc din 1877-1878, Războiul hispano-american din 1898, Primul Război Mondial, Războiul greco-turc din 1919-1922, al Doilea Război Mondial.

Fotografiile redau nu numai cruzimea, brutalitatea, durerea și suferința – părți inerente oricărui război, dar, în mod special, exemple de acțiuni umanitare autentice, de condescendenţă, de compasiune și spirit de sacrificiu de care au dat dovadă angajații Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Crucii Roșii Ruse și Sovietice, voluntarii întregii Mișcări Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam