Loading
ro ru en
Afiş
Loading
04 Octombrie 2017 | 13:32
Republica Moldova găzduieşte a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare
Chişinăul găzduieşte, în perioada 4-8 octombrie, cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-media bulgare, informează agenţia Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
La forum participă demnitari de stat, membri ai Parlamentului bulgar, primari, personalități publice, reprezentanți ai mass-media bulgară care activează în țară și peste hotare, precum și jurnaliști din cadrul agențiilor de știri partenere.

În cadrul evenimentului va fi inaugurată o expoziție de fotografii realizate de agenția BTA, după care va urma o vizită la Taraclia și va avea loc o întâlnire la Universitatea de Stat din această localitate. Principalele subiecte discutate la reuniune se vor axa pe educație, cultură, limba maternă și relațiile bilaterale.

La fel, participanții la Forum vor vizita obiectivele turistice din Republica Moldova și vor participa la Ziua Vinului, care va avea loc pe 7 octombrie.

Deschiderea oficială a forumului va avea loc joi, 5 octombrie, ora 09.30, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam