Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 August 2017 | 21:05
Festivalul „Crizantema de argint” va începe pe 3 octombrie
După o pauză de cinci ani revine Festivalul-concurs al romanţei „Crizantema de argint”. Astăzi a avut loc preselecţia la categoria interpretare, care va continua şi sâmbătă. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.
Angela Usatîi, dirijorul Corului bisericesc din Cuhneşti (Glodeni) a venit pentru prima dată la un concurs de romanţă. Ea spune că romanţele trebuie cântate cu mult suflet.

Revenirea în peisajul cultural a acestui eveniment cultural era aşteptat de organizatorii evenimentului, de interpreţii de romanţă, precum şi de membrii juriului.

„Mi-am pus scopul să continuăm acest festival. Asta-i sufletul omului, romanţa. Am câştigat un proiect la Ministerul Culturii, dar e o sumă mică, a opta parte din ce avem nevoie, aşa că mai avem nevoie de suport financiar”, a declarat Leonid Gorceac, directorul festivalului.

Festivalul-concurs „Crizantema de argint” este la cea de-a 21-a ediţie.  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Provine dintr-o familie de medici, dar totuşi a ales să facă jurnalism. De patru ani coordonează procesul redacţional al echipei de la Radio Moldova Tineret (RMT). Vorbim de Diana Ştefîrţă, editor-coordonator RMT, care a acordat un interviu pentru TRM.MD, în cadrul căruia a vorbit despre carieră şi specificul meseriei de jurnalist.
Moldova 1
Humusul este determinant pentru fertilitatea solului fiind rezerva şi sursa importantă de elemente nutritive, care poate fi obţinută în mod artificial prin vermicultură. Care sunt Asociaţiile Obşteşti din Chişinău ce au găsit soluţia de valorificare a deşeurilor, transformându-le în biohumus şi cum se desfăţoară procesul de vermicompostare, aflaţi duminică, 24 iunie, începând cu ora 12:30 la emisiunea „Natura în Obiectiv”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam