Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 August 2017 | 21:05
Festivalul „Crizantema de argint” va începe pe 3 octombrie
După o pauză de cinci ani revine Festivalul-concurs al romanţei „Crizantema de argint”. Astăzi a avut loc preselecţia la categoria interpretare, care va continua şi sâmbătă. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.
Angela Usatîi, dirijorul Corului bisericesc din Cuhneşti (Glodeni) a venit pentru prima dată la un concurs de romanţă. Ea spune că romanţele trebuie cântate cu mult suflet.

Revenirea în peisajul cultural a acestui eveniment cultural era aşteptat de organizatorii evenimentului, de interpreţii de romanţă, precum şi de membrii juriului.

„Mi-am pus scopul să continuăm acest festival. Asta-i sufletul omului, romanţa. Am câştigat un proiect la Ministerul Culturii, dar e o sumă mică, a opta parte din ce avem nevoie, aşa că mai avem nevoie de suport financiar”, a declarat Leonid Gorceac, directorul festivalului.

Festivalul-concurs „Crizantema de argint” este la cea de-a 21-a ediţie.  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, la „Butonul Roşu” se va discuta despre posibilitatea creării unui bloc comun pentru alegerile parlamentare, constituit din partidele de dreapta. Dacă formarea unei platforme comune pentru participarea la următorul scrutin este o soluţie pentru a evita acumularea unui scor mic, elucidăm în emisiune.
Moldova 1
Sportivul moldovean Victor Ciobanu, cel care a devenit vicecampion mondial la lupte greco-romane, este invitat la emisiunea „Cine vine la noi?” din această seară. Luptătorul ne va povesti despre participarea la Campionatul Mondial, ce s-a desfăşurat în Budapesta (Ungaria), la sfârşitul lunii octombrie. Care este preţul victoriei şi ce rol are un antrenor bun pentru un sportiv, aflăm astăzi, de la ora 18:05.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam