Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 August 2017 | 21:05
Festivalul „Crizantema de argint” va începe pe 3 octombrie
După o pauză de cinci ani revine Festivalul-concurs al romanţei „Crizantema de argint”. Astăzi a avut loc preselecţia la categoria interpretare, care va continua şi sâmbătă. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.
Angela Usatîi, dirijorul Corului bisericesc din Cuhneşti (Glodeni) a venit pentru prima dată la un concurs de romanţă. Ea spune că romanţele trebuie cântate cu mult suflet.

Revenirea în peisajul cultural a acestui eveniment cultural era aşteptat de organizatorii evenimentului, de interpreţii de romanţă, precum şi de membrii juriului.

„Mi-am pus scopul să continuăm acest festival. Asta-i sufletul omului, romanţa. Am câştigat un proiect la Ministerul Culturii, dar e o sumă mică, a opta parte din ce avem nevoie, aşa că mai avem nevoie de suport financiar”, a declarat Leonid Gorceac, directorul festivalului.

Festivalul-concurs „Crizantema de argint” este la cea de-a 21-a ediţie.  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Diagnosticată cu o boală incurabilă, s-a vindecat datorită performanţelor obţinute în medicina din Republica Moldova. Cum a decurs viaţa femeii, după ce acum 4 ani a suferit un transplant de ficat, aflaţi la „Bună Dimineaţa de week-end!”, sâmbătă, 23 septembrie.
Moldova 1
Sunt cei mai abili şi pe ei poţi conta în situaţii critice – au demonstrat-o agenţii Serviciului de Pază şi Protecţie de Stat (SPPS) în cadrul Campionatului mondial „Bodyguard 2017”. Despre emoţiile tari trăite la competiţie dar şi perspicacitatea de a depăşi pericolele aflăm din prima sursă, la emisiunea „Buna Dimineaţa!” de la Moldova 1. În platoul emisiunii vor veni Andrei Smecal, locotenent SPPS şi Eugen Arnaut, maior SPPS, câştigători ai Campionatului.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam