Loading
ro ru en
Afiş
Loading
18 August 2017 | 21:05
Festivalul „Crizantema de argint” va începe pe 3 octombrie
După o pauză de cinci ani revine Festivalul-concurs al romanţei „Crizantema de argint”. Astăzi a avut loc preselecţia la categoria interpretare, care va continua şi sâmbătă. Festivalul va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.
Angela Usatîi, dirijorul Corului bisericesc din Cuhneşti (Glodeni) a venit pentru prima dată la un concurs de romanţă. Ea spune că romanţele trebuie cântate cu mult suflet.

Revenirea în peisajul cultural a acestui eveniment cultural era aşteptat de organizatorii evenimentului, de interpreţii de romanţă, precum şi de membrii juriului.

„Mi-am pus scopul să continuăm acest festival. Asta-i sufletul omului, romanţa. Am câştigat un proiect la Ministerul Culturii, dar e o sumă mică, a opta parte din ce avem nevoie, aşa că mai avem nevoie de suport financiar”, a declarat Leonid Gorceac, directorul festivalului.

Festivalul-concurs „Crizantema de argint” este la cea de-a 21-a ediţie.  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Recent etnicii romi şi-au dat întâlnire la Forumul Republica al Mediatorilor Comunitari. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Naţională a Mediatorilor Comunitari în parteneriat cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Care au fost obiectivele Forumului şi ce au învăţat participanţii, aflaţi joi, 23 noiembrie, în emisiunea „Petalo Romano”!
Moldova 1
Marele premiu al Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Braşov a fost cucerit de conaţionalii noştri. Piesa „În ochii tăi fermecători”, regizată de Alexandru Vasilache şi prezentantă de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, a fost desemnată cel mai bun spectacol al festivalului. Joi, la emisiunea „Cine vine la noi?” îi avem invitaţi pe Alexandru Vasilache şi Petru Hadârcă, directorul teatrului „Mihai Eminescu”, care ne vor povesti mai multe despre victorie.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam