Loading
ro ru en
Afiş
Loading
11 Aprilie 2017 | 12:48
Spectacol în premieră la teatrul Mihai Eminescu
Teatrul Naţional Mihai Eminescu ne-a deprins cu spectacole deosebite, scenarii impresionante şi joc impecabil al actorilor. Joi, 13 aprilie pe scena teatrului va fi jucată o premieră mult aşteptată, „Casa Zoikăi”. Despre spectacol au povestit actorii Valentin Zorilă şi Alexandru Pleşca, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la televiziunea naţională.
„Casa Zoikăi”, este o piesă de Mihail Bulgakov, în regia lui Vitalie Drucec. E o comedie virtuoasă și mistică, în care personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, ce le sunt spulberate de realitatea crudă a anilor 20 din secolul trecut. Piesa are aproape 100 de ani, însă nu își pierde din actualitate. Corupția, protecționismul și crima stăpânesc viețile oamenilor, obligându-i să emigreze.

Personajul principal este, după cum putem deduce din titlu, Zoia Denisovna, o femeie de afaceri, care organizează în apartamentul ei o casă de toleranță, mascată sub un atelier de modă. Un șir de întâmplări care de care mai deocheate se vor perinda sub acoperișul acestei case.

 „Personajul meu se numește Alexandr Ametistov și a stat în închisoare șapte ani de zile. În acea perioadă, a bolșevicilor, încearcă cumva să se aranjeze, prin orice șiretlicuri: să fure, să joace cărți, să mintă. Ce se întâmplă cu acest personaj mai departe n-am să vă zic. Veniți la teatru”, a completat Alexandru Pleșca.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam