Loading
ro ru en
Afiş
Loading
14 Iulie 2016 | 15:48
Târgul „Vatra Olarului” are loc în acest weekend, la Hogineşti
Târgul „Vatra Olarului”, care se va desfăşura în perioada 16-17 iulie, în localitatea Hogineşti din raionul Călăraşi, este un eveniment ce uneşte meşterii din întreaga ţară, dar şi din afara hotarelor ei. Ajuns anul acesta la a VI-a ediţie, Târgul este o punte de relansare, dar şi o oportunitate potrivită de a promova într-un mod mai atractiv această îndeletnicire valoroasă - olăritul.
La târg vor fi expuse diverse produse meșteșugărești ale meșterilor populari, care vor putea fi achiziționate de cei prezenți la eveniment.

Organizatorii târgului „Vatra Olarului” spun, de asemenea, că pe durata desfășurării târgului va fi multă muzică. Trupa Milenium va susține un concert în aer liber în seara dintre cele două zile în care va avea loc evenimentul, iar colectivele de muzică folclorică din raion vor bucura oaspeții prin cântecele de calitate.

Arta olăritului datează de acum opt - zece milenii. Această industrie s-a dezvoltat în Egipt, iar apoi în Asia și Europa în mileniul al șaselea î.Hristos. În Republica Moldova, această tradiție este o îndeletnicire transmisă din generație în generație.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam