Loading
ro ru en
Afiş
Loading
01 Noiembrie 2017 | 09:40
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat concursul-recital de poezie şi proză „Valeriu Cupcea”
Uniunea Teatrală din Moldova a lansat cea de-a VI-a ediţie a concursului-recital de poezie şi proză în memoria regretatului actor şi regizor Valeriu Cupcea, artist al poporului, care se va desfăşura până la 10 decembrie, informează Moldpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul ediţiei din acest an vor fi prezentate nouă spectacole. Gala Laureaţilor va avea loc pe 11 decembrie, la Casa Actorului. Prima ediţie a concursului-recital „Valeriu Cupcea” a avut loc în 2012.

Valeriu Cupcea s-a născut pe 12 martie 1929 în satul Cupcui, raionul Leova. A montat peste 50 de spectacole şi a jucat zeci de roluri în teatru şi film. În 1975 a fost distins cu titlul onorific „Artist al Poporului”. S-a stins din viaţă la 15 ianuarie 1989.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam