Loading
ro ru en
Afiş
Loading
21 August 2017 | 09:01
Universitatea Populară de Vară „Vasile Stroescu”, la a II-a ediţie
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Primăria municipiului Edineţ, vor organiza, în perioada 25 - 26 august, cea de-a doua ediţie a Universităţii Populare de Vară „Vasile Stroescu”. Aceasta se va desfăşura sub genericul „Ion Buzdugan - scriitor, om politic şi artizan al Unirii Basarabiei cu România”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Pe 25 august, în cadrul evenimentului vor fi susținute prelegeri despre personalitatea lui Ion Buzdugan.

Ulterior, va avea loc lansarea albumului „Vasile Stroescu” și sesiunea de comunicări: „Vasile Romanciuc - (re)citirea proverbelor, la 70 de ani de la naștere”.
Prima zi se va încheia cu spectacolul literar-artistic „Doi poeți ai Basarabiei - Ion Buzdugan și Vasile Romanciuc”.

La 26 august va avea loc vernisajul expoziției colective de bilanț a Taberei de pictură - Parcova 2017 și spectacolul artistic al ansamblurilor folclorice din orașul Cupcini.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam