Loading
ro ru en
Afiş
Loading
05 Iulie 2017 | 10:18
Victimele deportărilor, comemorate la Chişinău
A treia ediţie a evenimentului „Memoriile deportărilor” va avea loc astăzi, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală, începând cu ora 11:00, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Evenimentul este o sintetizare a experienței deportărilor din anii 1941-1949 a regimului totalitar sovietic. Ediția din acest an va trata subiectul deportărilor spre regiunea Irkutsk, iar publicul va putea să interacționeze cu persoane care au trăit experiența deportării sau cu rudele acestora.
 
În acelaşi context, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată o expoziție de fotografii, consacrată comemorării victimelor deportărilor staliniste din 1949. Autoarea expoziției este Clary Estes, voluntară în cadrul Corpului Păcii din Republica Moldova.
 
În 1949, în noaptea de 5 spre 6 iulie, în Basarabia a avut loc al doilea val de deportări în Siberia. Conform datelor oficiale, au fost mutate cu forţa aproape 11300 de familii, respectiv peste 35 de mii de oameni.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam