Loading
ro ru en
Afiş
Loading
03 Septembrie 2016 | 10:47
Zece zile pline de Teatru la „Mihai Eminescu”
În perioada 12 – 21 septembrie, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” organizează Reuniunea teatrelor naţionale româneşti, ediţia a II-a. În cadrul evenimentului vor fi prezentate producţii recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului gazdă şi ale teatrelor naţionale din Republica Moldova, cu accentul pe calitate, inedit, creativitate şi exemplară rostire a limbii române, relatează Radio Moldova Actualităţi.
La noua ediție a Reuniunii participă Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu; Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova; Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi; Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Chişinău; Teatrul Naţional Satiricus „I. L. Caragiale” Chişinău; Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Bălţi și Teatrul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, Cahul.

O secţiune aparte a evenimentului o constituie audiţiile publice ale spectacolelor de teatru – document, realizate de Teatrul Naţional Radiofonic, Bucureşti.
 
 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam